Crowdfunden doe je bij voordekunst!

We helpen je op weg naar een succesvolle crowdfundingcampagne.

Met voordekunst ga je op zoek naar draagvlak. Je zoekt publiek.

Publiek dat jou wil ondersteunen met een financiële bijdrage, waarvoor zij een tegenprestatie kunnen krijgen. Het is belangrijk om je te realiseren dat crowdfunding veel meer draait om de marketing van jouw project dan alleen om de financiering. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn daarnaast belangrijke resultaten.

En daar helpen wij je graag bij. 

Voordelen voor makers

Partners

We werken samen met veel partners die ook graag aan projecten bijdragen

Gemakkelijk

Na succesvol afronden krijg je ook een handig overzicht met alle donateurs en door hen gekozen tegenprestaties.

Zo kan je je nieuwe publiek direct bereiken!

Deskundig

We geven je persoonlijk advies en staan voor je klaar om vragen zo snel mogelijk te beantwoorden via email, chat en telefoon.

100% voor jou

Donateurs betalen géén transactiekosten. De hele donatie gaat direct naar jouw campagne.

Meld je campagne aan

Vertel ons je idee en we helpen je gelijk op weg.

Hoe werkt het?

Zo ziet ons aanmeldproces eruit:
  1. Aanmelden. Je beschrijft kort waarvoor je campagne wil voeren op voordekunst. Wij lezen je project aandachtig door, om te kijken of het bij voordekunst past, en of het een realistisch plan is. Dat laten we je binnen 2 werkdagen weten.
  2. Pagina vullen. Als je project bij voordekunst past, kan je je campagnepagina invullen met tekst, tegenprestaties en een video. Hierbij adviseert jouw contactpersoon je waar nodig.
  3. Van start. Zodra jij en voordekunst denken dat je pagina helemaal klaar is, krijg je de link om je project met 1 klik op de website te zetten: Je campagne gaat van start.
  4. Campagne voeren. Jij bent druk bezig om zoveel mogelijk mensen te bereiken voor je project. Wij monitoren de voortgang en geven je tips tijdens je campagne.
  5. Afronden. Je campagne is afgelopen. Dat geeft 1 van deze 3 scenario's: Je hebt het gehaald (100% of meer), bijna (80% - 100%), of niet (minder dan 80%). We ronden het project af in overleg met jou. Bij een succesvolle campagne maken we het geld over op de eerstvolgende vrijdag.
De kosten:

Je betaalt 100,00 Euro (exclusief BTW, 121,00 Euro incl. BTW), bij stap 3, als je campagne begint.
En alleen na een succesvolle campagne betaal je 7% (exclusief BTW) over het opgehaalde doelbedrag.
Lees hier meer.

Wat wij voor je betekenen

Wij zorgen voor een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren, met een hoge kwaliteit van dienstverlening en projecten.

Ook nemen we de financiële afhandeling op ons. We zorgen dat het geld op je rekening komt, en als het project niet slaagt zorgen we dat de donateurs hun geld ook weer op hun rekening ontvangen, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. Zo kan je je campagne handig afsluiten en je nieuwe publiek direct bereiken.

Verder ondersteunen wij je door persoonlijk advies te geven voor, tijdens en na je campagne via email, chat of telefoon.

Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 80% slaagt.

En, niet onbelangrijk: Bij voordekunst betalen je donateurs géén transactiekosten. Al het geld dat ze doneren gaat dus direct naar jouw campagne. 

Meer weten?

Workshops, spreekuren en meer!

We helpen je graag verder met je campagne. Hieronder vind je de aankomende spreekuren, workshops, sessies en masterclasses door het hele land!

Spreekuur crowdfunding

Spreekuur crowdfunding

Heb jij een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden? Of wil je meer weten over crowdfunding als financieringsvorm? Schrijf je dan in voor een spreekuur met een voordekunst medewerker! Dit betreft een gesprek van een half uur.  

Spreekuur crowdfunding

Spreekuur crowdfunding

Heb jij een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden? Of wil je meer weten over crowdfunding als financieringsvorm? Schrijf je dan in voor een spreekuur met een voordekunst medewerker! Dit betreft een gesprek van een half uur.  

Workshop ism Provincie Gelderland: succesvol jouw publiek bereiken

Workshop ism Provincie Gelderland: succesvol jouw publiek bereiken

Tijdens de workshop zullen we jouw achterban in kaart brengen. Wie zijn dit, op welke manier kan je deze mensen bereiken en waar zit nieuw publiek? Vervolgens gaan we dit vertalen naar concrete promotie acties.

Hier vind je meer diensten en hier meer data!

Goed om te weten:

Slagingspercentage

80% van de projecten op voordekunst.nl haalt het doelbedrag!

Gemiddeld doelbedrag

Het gemiddelde doelbedrag ligt rond de € 6.300 (maar verschilt per discipline).

Optimale looptijd

We raden je aan om tussen de 30 en 40 dagen campagne te voeren.

Advies en begeleiding

Voor, tijdens en na je campagne wordt je persoonlijk begeleid door dezelfde persoon.

Samen met de volgende partners maken we jouw project mogelijk!

In tien dagen voorbereid via e-mail

Schrijf je hier gratis in en ontvang in slechts 10 dagen alle info over crowdfunden. Gratis. Elke dag een mail over een belangrijk aspect, zodat je gelijk aan de slag kan. En na 10 dagen stopt de mailing automatisch.

De beste tips en tricks

Daarnaast posten we op ons blog zeer regelmatig artikelen vol tips, best practices en ideeën. Je kan ons volgen op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en ook via de nieuwsbrief blijf je up-to-date. 

Kan ik ook crowdfunden bij voordekunst?

Wil je weten of jouw idee geschikt is voor crowdfunden op voordekunst? Doe dan hier de quickscan en krijg binnen 2 werkdagen reactie van een van onze experts. 

Wat zijn de kosten?

Het starten van een campagne kost slechts € 100 (ex. BTW) en je betaalt een klein percentage van je doelbedrag na het succesvol afronden van je project. Hier vind je onze kosten

Persoonlijke begeleiding

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een campagne? Kom dan naar de kick off crowdfunding, doelgroepsessie en campagnesessie van voordekunst. Klik hier voor alle info.

Wil je een 1-op-1 gesprek van 30 minuten over je project? Boek dan hier een spreekuur!

Het grootste netwerk van Nederland

133.940
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 13.532.916
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

2.318
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

2.203
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

2.203 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 133.940 donateurs inmiddels 13532915,79 opgehaald waarmee 2.318 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Begin je campagne

En krijg binnen 2 dagen feedback op je idee.

Logo en promotie

Wij vinden het heel fijn als je ons logo gebruikt in je communicatie uitingen zoals drukwerk, website, social media of nieuwsbrief. Ook tijdens presentatiemomenten of in je publicatie kan je het voordekunst logo goed kwijt. Bijvoorbeeld om je donateurs te bedanken of om duidelijk te maken dat jouw project via crowdfunding op voordekunst is gefinancierd. Hieronder vind je daarom onze logo's in verschillende formaten.

voordekunst logo

Veelgestelde vragen over crowdfunden

Hier vind je de meest gestelde vragen van makers. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Contact

Heb je een andere vraag? Stel hem dan via de chatmogelijkheid rechtsonder, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!

© 2017