Breng jouw dansproject tot leven

Schakel je publiek in en maak die performance. Wij helpen je stap voor stap naar een succesvolle crowdfundingcampagne ,

start direct je campagne Laat je inspireren

Hoe het werkt?

Aanmelden

Stuur vrijblijvend jouw idee in met een korte beschrijving. Wij laten je binnen twee werkdagen weten of het past op voordekunst

Pagina vullen

Als je idee op voordekunst past, ga je jouw campagnepagina vullen met video, tegenprestaties en tekst. Hierbij adviseert een persoonlijke begeleider je.

Van start

Zodra jij en je campagne er helemaal klaar voor zijn zet je deze met 1 klik live. Vanaf dan kan er gedoneerd worden!

Waarom jouw dansproject mogelijk maken via voordekunst?

Je bent er eindelijk klaar voor. De choreografie is klaar, de repetities achter de rug, de spotlights mogen aan. Maar je hebt nog financiering nodig, bijvoorbeeld voor het decor, de zaalkosten of het betalen van de dansers. En wat nou als je dit kunt waarmaken met jouw publiek? Crowdfunding begint bij een goed idee. Eentje waar je graag over vertelt. En hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, weten wij inmiddels wel beter: Het draait om de crowd, om draagvlak, om het publiek. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn ook belangrijke resultaten. In ruil voor een donatie krijgen je fans er iets voor terug: van een persoonlijke voicemail van hun favoriete danser tot vrijkaarten voor de premiere. Wij van voordekunst helpen jou je doel bereiken.

Persoonlijke begeleiding

Voor, tijdens en na de campagne krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmedewerkers, Mies en Laura. Zij geven advies en staan de gehele campagne voor jou klaar met tips, adviezen en goede raad. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve voordekunst-academie: Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Tips, inspirerende voorbeelden en informatie krijg je op een handige manier aangereikt. Zo kun je op je eigen tempo het proces doorlopen en weet je altijd wat de beste manier is om jouw doel te bereiken. Bij elke stap in het proces wordt relevante informatie voor je beschikbaar. Zo krijg je nooit teveel informatie en kan je toch gestructureerd je eigen campagne opzetten en uitvoeren. En bij vragen staan we natuurlijk altijd voor je klaar. 

Matchfunding en partners

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, dragen onze partners mogelijk bij door middel van een matchfundingbijdrage. Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne. Je hoeft hier niets voor te doen, wij regelen het.

Kosten

Voordat je campagne online komt betaal je een bijdrage van €100,00 (exclusief BTW). En alleen na een succesvolle campagne betaal je slechts 7% over het opgehaalde bedrag (exclusief BTW). Wat krijg je hiervoor?

Naast een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren en ons persoonlijke advies voor tijdens en na je campagne, nemen we ook de financiële afhandeling van de crowdfundingcampagne voor onze rekening. Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 80% slaagt. Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. En, niet onbelangrijk:  je donateurs betalen géén transactiekosten. Een donatie gaat direct naar jouw campagne. Bekijk hier rekenvoorbeelden.

Laat je inspireren door andere dansers en choreografen

Junior Ballet
Fotografie: Anne van Zantwijk
Junior Ballet
Fotografie: Anne van Zantwijk

"Als maker zoek ik altijd naar een sterke connectie met het publiek."

De Junior Company van het Nationale Ballet is een van de beste springplanken voor jong ballettalent op weg naar de wereldtop. Bij het vijfjarig bestaan van het gezelschap kwam het idee op om crowdfunding in te zetten voor het jubileumballet, en - hoogst origineel - dat de donateurs de kans zouden krijgen om onderdeel van het creatieproces te zijn. Choreograaf Juanjo Arqués vertelt aan interviewer Astrid van Leeuwen over het verloop.

Lees het volledige interview > 

Bekijk project

VSBfonds

VriendenLoterij Fonds

Maak een ballet met de Junior Company

Maak het mee: een nieuw ballet door de Junior Company van Het Nationale Ballet en JOU!

Junior Company
Junior Company
Balletgezelschap

De Junior Company is het jongerengezelschap van Het Nationale Ballet en vormt een springplank voor de stersolisten van de toekomst

Bekijk project

Amsterdams Fonds voor de Kunst

City, Company & Crowd

Cultuurfonds

10 jaar Nicole Beutler Projects

10 jaar Nicole Beutler Projects, TIJD VOOR EEN BOEK! Help je mee?

Nicole Beutler
Nicole Beutler
Choreograaf, Theatermaker

Nicole Beutler Projects is een hedendaags dansgezelschap dat actuele thema’s aansnijdt en beweegt tussen verschillende kunstvormen.

Bekijk project

Gemeente Den Haag

In Her Shadow

In her Shadow is een intieme danstheater ervaring, om ons te herinneren aan wie we zijn.

Judith
Judith
Danseres/Theatermaakster

Ik wil met In Her Shadow vrouwen inspireren hun innerlijke wereld open te breken en te ontdekken wat voor kracht daarachter schuilgaat.

Bekijk project

VSBfonds

Provincie Limburg

Theaterproductie: Presence

Een theaterproductie waarmee we een crossover maken tussen Qi-Gong en Hip Hop.

Ryan Cloud
Ryan Cloud
Movement artist, Producer

Technieken voor verdieping lichamelijk en mentale bewustzijn.

Dans

Het grootste netwerk van Nederland

13.264
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 1.073.239
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

187
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

169
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

Dans: 169 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 13.264 donateurs inmiddels € 1.073.239 opgehaald waarmee 187 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Wij denken met je mee! Stuur vandaag nog vrijblijvend jouw idee in.

Vanaf het moment dat je je idee instuurt staan we voor je klaar via e-mail, chat en telefoon. Jij bepaalt het tempo en wij begeleiden je bij elke stap. Je ontvangt binnen twee werkdagen reactie.

Stuur jouw idee in

Onze partners dragen bij aan dansprojecten

© 2024