Deel jouw designs met de wereld!

Schakel je publiek in en maak jouw ideeën waar. Wij helpen je stap voor stap naar een succesvolle crowdfundingcampagne.

start direct je campagne Laat je inspireren

Hoe werkt het

Aanmelden

Stuur vrijblijvend jouw idee in met een korte beschrijving. Wij laten je binnen twee werkdagen weten of het past op voordekunst.

Jouw campagnepagina

Als je idee op voordekunst past, ga je jouw campagnepagina vullen met video, tegenprestaties en tekst. Hierbij adviseert een persoonlijk begeleider jou.

Van start!

Zodra jij en je campagne er helemaal klaar voor zijn zet je deze met 1 klik live. Vanaf dan kan er gedoneerd worden!

Waarom jouw vormgeving-project waarmaken bij voordekunst?

Of je nou een designstudent bent of een gevierd ontwerper: crowdfunding is voor iedereen. Crowdfunding is niet alleen een manier van fondsen werven, maar ook een manier om je publiek aan je te binden. Want hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, weten wij inmiddels wel beter: Het draait om de crowd, om draagvlak, om het publiek. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn ook belangrijke resultaten. En in ruil voor hun donatie bied je ze tegenprestaties aan: van een prototype tot een workshop in je atelier. Wij kunnen je daarbij helpen. Hier vertellen we je wat crowdfunding voor vormgevers inhoudt. En met al je vragen kun je natuurlijk bij ons terecht.

Persoonlijke begeleiding

Voor, tijdens en na de campagne krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmedewerkers, Mies en Laura. Zij geven advies en staan de gehele campagne voor jou klaar met tips, adviezen en goede raad. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve voordekunst-academie: Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Tips, inspirerende voorbeelden en informatie krijg je op een handige manier aangereikt. Zo kun je op je eigen tempo het proces doorlopen en weet je altijd wat de beste manier is om jouw doel te bereiken. Bij elke stap in het proces wordt relevante informatie voor je beschikbaar. Zo krijg je nooit teveel informatie en kan je toch gestructureerd je eigen campagne opzetten en uitvoeren. En bij vragen staan we natuurlijk altijd voor je klaar. 

Matchfunding en partners

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, dragen onze partners mogelijk bij door middel van een matchfundingbijdrage. Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne. Je hoeft hier niets voor te doen, wij regelen het. 

De kosten

Voordat je campagne online komt betaal je een bijdrage van €100,00 (exclusief BTW). En alleen na een succesvolle campagne betaal je slechts 7% over het opgehaalde bedrag (exclusief BTW). Wat krijg je hiervoor?

Naast een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren en ons persoonlijke advies voor tijdens en na je campagne, nemen we ook de financiële afhandeling van de crowdfundingcampagne voor onze rekening. Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 80% slaagt. Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. En, niet onbelangrijk:  je donateurs betalen géén transactiekosten. Een donatie gaat direct naar jouw campagne. Bekijk hier rekenvoorbeelden.

Laat je inspireren door andere ontwerpers

Bekijk project

VriendenLoterij Fonds

Earth Alchemy Factory

Ontdek de wereld van pure materialen in Earth Alchemy Factory en help met het behoud van de werkplek van...

Lonny van Ryswyck
Lonny van Ryswyck
Designstudio

Atelier NL (Lonny van Ryswyck & Nadine Sterk) is een designstudio gevestigd sinds 2007 in Bergmannkerk in Eindhoven.

Bekijk project

VriendenLoterij Fonds

Gemeente Den Haag

H.E.R.B.S.

Zorg voor jezelf en de planeet door meer te weten te komen over chemicaliën in textiel en de natuurlijke,...

Nienke  Hoogvliet
Nienke Hoogvliet
Ontwerper

Studio Nienke Hoogvliet is een design studio voor materiaal onderzoek, experimenteel en conceptueel design.

Bekijk project
Muddle: Geurende Lepels

Wat als een eetervaring zou worden verrijkt met jouw favoriete herinnering?

Lotte Meeuwissen
Lotte Meeuwissen
Food Designer

Lotte combines psychology, philosophy and neuroscience to initiate projects which change behavioural patterns.

Bekijk project

VriendenLoterij Fonds

VSBfonds

MUSA intimates: lingerie van bananen!

Bij MUSA, maken we bananen undies! De stof is ontwikkeld vanuit het restafval van de bananenplant.

MUSA intimates
MUSA intimates
Duurzame lingerie

Dit is MUSA, het eerste lingeriemerk gemaakt van bananen! De stof is gecreëerd vanuit restanten van de bananenplant. It’s BANANA’s!

Vormgeving

Het grootste netwerk van Nederland

16.947
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 1.661.409
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

210
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

206
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

Vormgeving: 206 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 16.947 donateurs inmiddels € 1.661.409 opgehaald waarmee 210 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Wij denken met je mee!

Stuur vandaag nog vrijblijvend jouw idee in.

Vanaf het moment dat je je idee instuurt staan we voor je klaar via e-mail, chat en telefoon. Jij bepaalt het tempo en wij begeleiden je bij elke stap. 

Stuur jouw idee in

Hulp nodig?

Onze partners dragen bij aan vormgevingprojecten op voordekunst

© 2024