Breng jouw filmproject tot leven

Heb jij een geweldig plan voor een film maar mis je (nog) een stukje financiering? Wij helpen je stap voor stap naar een succesvolle crowdfundingcampagne.

start direct je campagne Laat je inspireren

Hoe het werkt

Aanmelden

Stuur vrijblijvend jouw filmidee in met een korte beschrijving. Wij laten je binnen twee werkdagen weten of het past op voordekunst.

Jouw campagnepagina

Als je idee op voordekunst past, ga je jouw campagnepagina vullen met video, tegenprestaties en tekst. Hierbij adviseert een persoonlijk begeleider jou.

Van start!

Zodra jij en je campagne er helemaal klaar voor zijn zet je deze met 1 klik live. Vanaf dan kan er gedoneerd worden!

Waarom jouw filmproject waarmaken op voordekunst?

Voordekunst biedt een podium aan alle soorten filmmakers en alle soorten films. Van nieuw talent tot filmmakers die al jaren meedraaien, van animatie en documentaire tot korte film en feature. Of je nou al ervaren filmmaker bent of afstudeert aan de filmacademie: crowdfunding begint bij een goed idee. Een idee waar je graag over vertelt. Want hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, weten wij inmiddels wel beter: Het draait om de crowd, om draagvlak, om het publiek. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn ook belangrijke resultaten. Wij willen je daar graag bij helpen. En met al je vragen kun je natuurlijk bij ons terecht.

Onze persoonlijke begeleiding

Voor, tijdens en na de campagne krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmedewerkers, Mies en Laura. Zij geven advies en staan de gehele campagne voor jou klaar met tips, adviezen en goede raad. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve voordekunst-academie: Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Tips, inspirerende voorbeelden en informatie krijg je op een handige manier aangereikt. Zo kun je op je eigen tempo het proces doorlopen en weet je altijd wat de beste manier is om jouw doel te bereiken. Bij elke stap in het proces wordt relevante informatie voor je beschikbaar. Zo krijg je nooit teveel informatie en kan je toch gestructureerd je eigen campagne opzetten en uitvoeren. En bij vragen staan we natuurlijk altijd voor je klaar.

 

Matchfunding en partners

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, dragen onze partners mogelijk bij door middel van een matchfundingbijdrage. Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne. Je hoeft hier niets voor te doen, wij regelen het. Daarnaast helpen relevante filmpartners zoals Cinesud & Cineville bij het bereik van jouw filmproject. Bekijk hier al onze partners.

De kosten

Voordat je campagne online komt betaal je een bijdrage van €100,00 (exclusief BTW). Alleen na een succesvolle campagne betaal je slechts 7% over het opgehaalde bedrag (exclusief BTW). Wat krijg je hiervoor?


Naast een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren en ons persoonlijke advies voor tijdens en na je campagne, nemen we ook de financiële afhandeling van de crowdfundingcampagne voor onze rekening. Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 90% slaagt. Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. En, niet onbelangrijk:  je donateurs betalen géén transactiekosten. Een donatie gaat direct naar jouw campagne. Bekijk hier rekenvoorbeelden.

Laat je inspireren door andere filmmakers

Bekijk project

Provincie Noord-Holland

Grijs is ook een kleur

Is het leven, het leven nog waard, als al je dagen grijs zijn van kleur? - Een coming of age afstudeerfil...

Grijsisookeenkleur
Grijsisookeenkleur
Korte Film

'Grijs is ook een kleur' is een eindexamenproductie van de Nederlandse Filmacademie in samenwerking met KRO-NCRV en Pupkin Film.

Bekijk project
Help mee onze grote zaal te restaureren

De oudste bios van Amsterdam moet noodgedwongen verbouwen. Steun de restauratie van onze grote zaal!

The Movies
The Movies
Bioscoop

The Movies aan de Haarlemmerdijk is de oudste bioscoop van Amsterdam en een begrijp voor Amsterdammers.

Bekijk project
BACK

Help me om mijn korte film BACK te maken over doodsangst, trauma en ontworteling. Dank voor je donatie!

Yazan
Yazan
Regisseur

Mijn naam is Yazan Rabee. Toen ik vijf jaar geleden naar Nederland kwam had ik 1 plan: filmmaker worden. Een plan B bestaat niet voor me.

onderdeel van cinecrowd
Bekijk project

VSBfonds

CineCrowd

Anne+

Serie over het turbulente liefdesleven van de lesbische twintiger Anne in Amsterdam.

Valerie  Bisscheroux
Valerie Bisscheroux

Film

Het grootste netwerk van Nederland

78.579
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 6.598.835
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

1.051
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

979
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

Film: 979 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 78.579 donateurs inmiddels € 6.598.835 opgehaald waarmee 1.051 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Wij denken met je mee!

Stuur vandaag nog vrijblijvend jouw idee in.

Vanaf het moment dat je je idee instuurt staan we voor je klaar via e-mail, chat en telefoon. Jij bepaalt het tempo en wij begeleiden je bij elke stap. 

Stuur jouw idee in

Hulp nodig?

Onze partners dragen bij aan filmprojecten op voordekunst

VEVAM Fonds en CFAP

 

Deze pagina is tot stand gekomen dankzij 

VEVAM Fonds: de auteursrechtenorganisatie voor regisseurs van film- en televisiewerken in Nederland.

CFAP: Het Culturele Fonds Audiovisuele Producenten ondersteunt projecten die de televisie- en filmsector in Nederland versterken en bevordert de belangen van film- en televisieproducenten.

 

VEVAM Fonds en CFAP
© 2024