Jouw theatervoorstelling mag gezien worden

Schakel je publiek in en maak die performance. Wij helpen je stap voor stap naar een succesvolle crowdfundingcampagne.

start direct je campagne Laat je inspireren

Aanmelden

Stuur vrijblijvend jouw idee in met een korte beschrijving. Wij laten je binnen twee werkdagen weten of het past op voordekunst

Jouw campagnepagina

Als je idee op voordekunst past, ga je jouw campagnepagina vullen met video, tegenprestaties en tekst. Hierbij adviseert een persoonlijke begeleider je.

Van start!

Zodra jij en je campagne er helemaal klaar voor zijn zet je deze met 1 klik live. Vanaf dan kan er gedoneerd worden!

Waarom jouw theaterproject waarmaken bij voordekunst?

Je theatervoorstelling mag het levenslicht zien, je hebt gerepeteerd en de generale is in zicht. Kortom: je bent klaar om het podium op te stappen. Maar je mist nog financiering, bijvoorbeeld voor de lichttechnicus of een decorstuk. En wat nou als je dit kunt waarmaken met jouw publiek?

Crowdfunding begint bij een goed idee. Eentje waar je graag over vertelt. En hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, weten wij inmiddels wel beter: Het draait om de crowd, om draagvlak, om het publiek. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn ook belangrijke resultaten. In ruil voor een donatie krijgen je fans er iets voor terug: van een persoonlijke voicemail van hun favoriete acteur tot vrijkaarten voor de premiere. Wij van voordekunst helpen jou je doel bereiken en vertellen je wat crowdfunding voor theatermakers inhoudt.

Persoonlijke begeleiding

Voor, tijdens en na de campagne krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmedewerkers, Mies en Laura. Zij geven advies en staan de gehele campagne voor jou klaar met tips, adviezen en goede raad. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve voordekunst-academie: Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Tips, inspirerende voorbeelden en informatie krijg je op een handige manier aangereikt. Zo kun je op je eigen tempo het proces doorlopen en weet je altijd wat de beste manier is om jouw doel te bereiken. Bij elke stap in het proces wordt relevante informatie voor je beschikbaar. Zo krijg je nooit teveel informatie en kan je toch gestructureerd je eigen campagne opzetten en uitvoeren. En bij vragen staan we natuurlijk altijd voor je klaar. 

Matchfunding en partners

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, dragen onze partners mogelijk bij door middel van een matchfundingbijdrage. Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne. Je hoeft hier niets voor te doen, wij regelen het.

Kosten

Voordat je campagne online komt betaal je een bijdrage van €100,00 (exclusief BTW). En alleen na een succesvolle campagne betaal je slechts 7% over het opgehaalde bedrag (exclusief BTW). Wat krijg je hiervoor?


Naast een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren en ons persoonlijke advies voor tijdens en na je campagne, nemen we ook de financiële afhandeling van de crowdfundingcampagne voor onze rekening. Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 80% slaagt. Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. En, niet onbelangrijk:  je donateurs betalen géén transactiekosten. Een donatie gaat direct naar jouw campagne. Bekijk hier rekenvoorbeelden.

Laat je inspireren door andere theatermakers

Bekijk project

VSBfonds

Cultuurfonds

De Gestampte Meisjes maken BALLEN

Theatercollectief De Gestampte Meisjes maken een avondvullende voorstelling over een "ode aan de man".

De Gestampte Meisjes
De Gestampte Meisjes
Theatermaker

Esmée van Liere, Thenera van der Pluijm

Bekijk project
de Meisjes met de Wijsjes Theatertour

Help onze Theatervoorstelling 'Tegeltjeswijsheid' aan te kleden! We sparen nog voor de financiering van o...

dMmdW
dMmdW
Vocalpopgroep

de Meisjes met de Wijsjes verwarmen sinds 2015 de harten van het publiek met vierstemmige arrangementen van bekende Nederlandstalige nummers

Bekijk project
Locatievoorstelling Spaghettirellen

Spaghettirellen, een reizende locatievoorstelling over de verhitte Twentse zomer van 1961.

TG De Jonge Honden
TG De Jonge Honden
Locatietheatergezelschap

TG De Jonge Honden brengt publiek door middel van theater in aanraking met de verhalen die liggen verscholen op een plek of de geschiedenis.

Bekijk project

Gemeente Rotterdam

De Òrìṣà

DONEER NU! EN MAAK DIT REGIE DEBUT MOGELIJK OP A'DAM FRINGE REIS MEE VAN: NIGERIA-AMSTERDAM-ROTTERDAM

Willemsen Acting
Willemsen Acting
Actrice/ theatermaker

Een theatermaker die zich specialiseert in het maken van niet Westerse theater waarbij ze middels rituelen verbinding zoekt met haar publiek

Theater

Het grootste netwerk van Nederland

60.475
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 5.356.327
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

971
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

883
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

Theater: 883 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 60.475 donateurs inmiddels € 5.356.327 opgehaald waarmee 971 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Wij denken met je mee! Stuur vandaag nog vrijblijvend jouw idee in.

Vanaf het moment dat je je idee instuurt staan we voor je klaar via e-mail, chat en telefoon. Jij bepaalt het tempo en wij begeleiden je bij elke stap.

Stuur jouw idee in

Hulp nodig?

Onze partners dragen bij aan theaterprojecten op voordekunst

© 2024