Deel jouw muziek met de wereld

Laat je horen! Schakel je fans in en máák die gouden plaat. Wij helpen je stap voor stap naar een succesvolle crowdfundingcampagne.

start direct je campagne Laat je inspireren

Hoe het werkt 

Aanmelden

Stuur vrijblijvend jouw idee in met een korte beschrijving. Wij laten je binnen twee werkdagen weten of het past op voordekunst

Jouw campagnepagina

Als je idee op voordekunst past, ga je jouw campagnepagina vullen met video, tegenprestaties en tekst. Hierbij adviseert een persoonlijke begeleider je.

Van start!

Zodra jij en je campagne er helemaal klaar voor zijn zet je deze met 1 klik live. Vanaf dan kan er gedoneerd worden!

Waarom jouw muziekproject waarmaken op voordekunst met crowdfunding?

Het is tijd om je nummers te vereeuwigen op EP, je wil eindelijk op tour mét lichtshow en professioneel geluid of nu toch die fantastische gitaar kopen. Waar je ook staat in jouw muzikale carrière: Crowdfunding begint bij een idee. Een idee waar je graag over vertelt. Want hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, weten wij inmiddels wel beter: Het draait om de crowd, om draagvlak, om het publiek. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn ook belangrijke resultaten.

In ruil voor een donatie krijgen jouw fans natuurlijk iets voor terug - van een button met je logo erop tot een persoonlijk huiskamerconcert. Van een gesigneerde cd tot een tas.

En wij willen je daar graag bij helpen!

Onze persoonlijke begeleiding

Voor, tijdens en na de campagne krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmedewerkers, Mies en Laura. Zij geven advies en staan de gehele campagne voor jou klaar met tips, adviezen en goede raad. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve voordekunst-academie: Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Tips, inspirerende voorbeelden en informatie krijg je op een handige manier aangereikt. Zo kun je op je eigen tempo het proces doorlopen en weet je altijd wat de beste manier is om jouw doel te bereiken. Bij elke stap in het proces wordt relevante informatie voor je beschikbaar. Zo krijg je nooit teveel informatie en kan je toch gestructureerd je eigen campagne opzetten en uitvoeren. En bij vragen staan we natuurlijk altijd voor je klaar.

Matchfunding en partners

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, dragen onze partners mogelijk bij door middel van een matchfundingbijdrage. Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne. Je hoeft hier niets voor te doen, wij regelen het. Bekijk hier al onze partners.

De kosten

Voordat je campagne online komt betaal je een bijdrage van €100,00 (exclusief BTW). Alleen na een succesvolle campagne betaal je slechts 7% over het opgehaalde bedrag (exclusief BTW). Wat krijg je hiervoor?


Naast een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren en ons persoonlijke advies voor tijdens en na je campagne, nemen we ook de financiële afhandeling van de crowdfundingcampagne voor onze rekening. Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 90% slaagt. Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. En, niet onbelangrijk:  je donateurs betalen géén transactiekosten. Een donatie gaat direct naar jouw campagne. Bekijk hier rekenvoorbeelden.

Laat je inspireren door andere muzikanten

Bekijk project

Kunstraad Groningen

Town of Saints - New album production

In order to produce our new album we need your support! Preorder the album here on CD, Vinyl or download....

Town of Saints
Town of Saints
Muzikant

Indierockband

Bekijk project
Debuut-cd Helikon Quartet

Album met nieuw Nederlands werk. Een dubbel-debuut van componist en kwartet

Maarten ter Horst
Maarten ter Horst
Componist

Ik schrijf muziek om emoties te uiten. Beginnend met melodieën die ontstaan, schrijf ik partijen die elkaar ritmisch en harmonisch opstuwen.

Bekijk project

Gemeente Rotterdam

VSBfonds

Afu Sensi in het Nederlands

Help mij, Afu Sensi een nieuwe Nederlandse single te realiseren, doneer nu!

Afu Sensi
Afu Sensi
MC & Voice-over

Ik ben Immanuel, beter bekend als de Surinaams talige rapper Afu Sensi.

Bekijk project

Cultuurfonds

Leve het Geven

Help Daan aan een saxofoon

"Het is de nachtmerrie van iedere muzikant dat er iets gebeurt waardoor je niet meer kan spelen."

Daan K.
Daan K.

Dit maakten we samen mogelijk in de discipline

Muziek

Het grootste netwerk van Nederland

161.925
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 14.514.283
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

2.350
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

2.094
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

Muziek: 2.094 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 161.925 donateurs inmiddels € 14.514.283 opgehaald waarmee 2.350 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Wij denken met je mee!

Stuur vandaag nog vrijblijvend jouw idee in.

Vanaf het moment dat je je idee instuurt staan we voor je klaar via e-mail, chat en telefoon. Jij bepaalt het tempo en wij begeleiden je bij elke stap. 

Stuur jouw idee in

Hulp nodig?

Onze partners dragen bij aan muziekprojecten op voordekunst

© 2024