Alles over matchfunding

Onze partners dragen bij aan jouw project
AFK

Bij het crowdfunden van een cultureel project doe je zelf het meeste werk. Jij maakt een campagneplan, schrijft je vrienden en familie aan om te doneren, doet alles om je project in de spotlight te zetten. Maar wij én onze partners helpen je daar graag een handje bij. Daarom hebben we met deze fondsen een matchfunding-systeem opgezet.  

Matchfunding werkt als volgt:

Onze partners doen bij door henzelf geselecteerde projecten een inleg van gemiddeld zo’n 25% van het doelbedrag. De richtlijnen van elke partner vind je op de pagina’s van onze partners. 

Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne.

En je hoeft hier niets extra's voor te doen. Wij regelen het. Zodat jij je op je campagne kan richten.

Welke stappen zijn er?

Eigenlijk is het heel simpel:

  • Onze partners geven ons richtlijnen over het soort projecten dat ze willen steunen
  • Wij kijken per aanmelding of er een partner is die bij het project past
  • Op het moment dat het project live gaat op voordekunst dragen wij het project voor
  • De partner beslist of en hoeveel ze willen bijdragen.

Voor de bijdragen gelden twee regels:

  1. Het geld wordt alleen uitgekeerd als je campagne op voordekunst slaagt.
  2. Je kunt niet meer voor hetzelfde project bij de financier aankloppen.

Enkele voorbeelden van onze matchfundingpartners

 

Amsterdams Fonds voor de Kunst

Draagt tot 30% van het doelbedrag bij voor Amsterdamse projecten met een presentatiemoment, met een maximum van 5.000 euro. Zie hier alle projecten die door Amsterdams Fonds voor de Kunst zijn ondersteund, zoals De PindakaasPrins, die 3.500 euro kreeg bijgeschreven.

 

VSBfonds

Voor makers die minder dan 3 jaar actief zijn in de huidige discipline. Hier vind je alle projecten die door VSBfonds zijn ondersteund, zoals Jesse de Vries, die een bijdrage van 4.000 euro ontving.

 

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds draagt 750 euro bij aan een breed scala van projecten die door het fonds geselecteerd worden. Hier vind je alle projecten die het Prins Bernhard Cultuurfonds mede mogelijk maakte, waaronder MAN || CO, Hüseyin Badilli en Stichting Beeldlijn.

 

Vriendenloterij Fonds

Maatschappelijk betrokken projecten waarin het publiek een actieve rol speelt in de uitvoering of de presentatie komen in aanmerking voor het VriendenLoterij Fonds. Hier zie je welke projecten zijn ondersteund. AtelierNL ontving bijvoorbeeld 15.000 euro via dit fonds.

 

Provincie Limburg

Treedt op als matchfunder tot 30%, bij projecten met een duidelijk aanwijsbare link met Limburg. De projecten die door Limburg zijn ondersteund vind je hier. Zo kreeg Fashionclash bijna 10.000 euro aan ondersteuning.

 

Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds steunt projecten van zowel individuele kunstenaars als erfgoed- en beeldende kunstinstellingen met een stimuleringsbijdrage. Het fonds draagt 20% van het doelbedrag bij aan geselecteerde projecten (met een maximum van € 2.000,-). Lees hier meer.

 

Cultuurfonds Almere

Cultuurfonds Almere ondersteunt projecten van initiatiefnemers uit Almere of projecten die plaatsvinden in Almere. Het fonds draagt maximaal 40% van het doelbedrag bij. Hier vind je meer informatie over het fonds en de richtlijnen. 

En er komen steeds meer partners bij!

Geïnspireerd geraakt?

Stuur hier jouw idee in

We geven je binnen twee werkdagen vrijblijvend advies. Meer dan 5000 succesvolle makers gingen je voor!

Ook partner worden?

Neem contact op met Kristel Casander. Zij helpt je graag.

© 2024