Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan ondernemerschap van makers
Mondriaan Fonds voordekunst
Mondriaan Fonds voordekunst

De samenwerking tussen Mondriaan Fonds en voordekunst is voor het kalenderjaar 2018 succesvol afgesloten. De samenwerking zal weer hervat worden in 2019. 

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het bevordert bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten: van beeldend kunstenaars, bemiddelaars (curatoren en critici), musea en andere erfgoedinstellingen, maar ook van presentatie-instellingen, archieven, galeries en opdrachtgevers. Alle bijdragen hebben als doel om de productie en de presentatie van relevante beeldende kunst en erfgoed uit Nederland te stimuleren, zowel in binnen- als buitenland, op die plekken waar de markt dit (nog) niet doet.

voordekunst is uitgegroeid tot een interessant platform voor crowdfunding waarvan kunstenaars, instellingen en het publiek volop profiteren. Dit sluit goed aan bij de gedachte van het Mondriaan Fonds dat draagvlak voor projecten belangrijk is.

- Birgit Donker, directeur van het Mondriaan Fonds

Stimuleringsbijdragen

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan projecten door middel van stimuleringsbijdragen. Ze steunden tot 20% van het doelbedrag voor geselecteerde campagnes op het gebied van beeldende kunst en erfgoed. 

Lees hier meer.

© 2021