Maak jouw mediaproject mogelijk

Schakel jouw publiek en maak het samen. Wij helpen je stap voor stap op weg naar een succesvolle crowdfundingcampagne.

start direct je campagne Laat je inspireren

Hoe het werkt?

Aanmelden

Stuur vrijblijvend jouw idee in met een korte beschrijving. Wij laten je binnen twee werkdagen weten of het past op voordekunst

Jouw campagnepagina

Als je idee op voordekunst past, ga je jouw campagnepagina vullen met video, tegenprestaties en tekst. Hierbij adviseert een persoonlijke begeleider je.

Van start!

Zodra jij en je campagne er helemaal klaar voor zijn zet je deze met 1 klik live. Vanaf dan kan er gedoneerd worden!

Waarom jouw mediaproject mogelijk via voordekunst?

Of je nou een podcastmaker bent, een creatief platform wilt opzetten of een radiostation wilt starten: crowdfunding begint bij een goed idee. Crowdfunding is niet alleen een manier van fondsen werven, maar ook een manier om je publiek aan je te binden. Want hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, weten wij inmiddels wel beter: Het draait om de crowd, om draagvlak, om het publiek. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn ook belangrijke resultaten. En in ruil voor hun donatie bied je ze tegenprestaties aan: van een sneak preview tot exclusieve merchandise. 

Persoonlijke begeleiding

Voor, tijdens en na de campagne krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmedewerkers, Mies en Laura. Zij geven advies en staan de gehele campagne voor jou klaar met tips, adviezen en goede raad. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve voordekunst-academie: Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Tips, inspirerende voorbeelden en informatie krijg je op een handige manier aangereikt. Zo kun je op je eigen tempo het proces doorlopen en weet je altijd wat de beste manier is om jouw doel te bereiken. Bij elke stap in het proces wordt relevante informatie voor je beschikbaar. Zo krijg je nooit teveel informatie en kan je toch gestructureerd je eigen campagne opzetten en uitvoeren. En bij vragen staan we natuurlijk altijd voor je klaar. 

Matchfunding en partners

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, dragen onze partners mogelijk bij door middel van een matchfundingbijdrage. Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne. Je hoeft hier niets voor te doen, wij regelen het. Partners die bijdragen aan beeldende kunst projecten zijn o.a. Mondriaan Fonds.

De kosten

Voordat je campagne online komt betaal je een bijdrage van €100,00 (exclusief BTW). En alleen na een succesvolle campagne betaal je slechts 7% over het opgehaalde bedrag (exclusief BTW). Wat krijg je hiervoor?


Naast een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren en ons persoonlijke advies voor tijdens en na je campagne, nemen we ook de financiële afhandeling van de crowdfundingcampagne voor onze rekening. Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 80% slaagt. Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. En, niet onbelangrijk:  je donateurs betalen géén transactiekosten. Een donatie gaat direct naar jouw campagne. Bekijk hier rekenvoorbeelden.

Laat je inspireren door andere mediamakers

Bekijk project

Gemeente Rotterdam

Operator - support the station

Online radio station gevestigd in Rotterdam.

Operator
Operator

Bekijk project
Podcast Erna - over jongeren in de rouw

Een podcast voor jongeren over leven na de begrafenis van je ouder(s)

Weike van Koolwijk
Weike van Koolwijk
Journalist en docent

Ik studeer momenteel aan de master Journalistiek in Groningen

Bekijk project
Alien Mag

Help Alien Mag het grootste, beste en mooiste platform te worden voor biculturele creatieve vrouwen!

Aminanta  Minte
Aminanta Minte
Creatieve Maker

Founder Alien Mag

Bekijk project
Help genderdiversiteit te normaliseren!

Een print en online magazine vol verhalen, essays en interviews door (trans-)genderdiverse makers.

TRANS magazine
TRANS magazine
Schrijvers, beeldmakers

TRANS magazine is een online content platform en jaarlijks print magazine gemaakt door beginnende makers met transgender ervaring.

Media

Het grootste netwerk van Nederland

13.177
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 1.072.904
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

131
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

121
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

Media: 121 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 13.177 donateurs inmiddels € 1.072.904 opgehaald waarmee 131 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Wij denken met je mee! Stuur vandaag nog vrijblijvend jouw idee in.

Vanaf het moment dat je je idee instuurt staan we voor je klaar via e-mail, chat en telefoon. Jij bepaalt het tempo en wij begeleiden je bij elke stap.

Stuur jouw idee in

Hulp nodig?

Onze partners dragen bij aan mediaprojecten op voordekunst

© 2024