Maak het samen en deel jouw kunst met de wereld!

Crowdfunden doe je bij voordekunst! Wij helpen je stap voor stap naar een succesvolle crowdfundingcampagne.

start direct je campagne Laat je inspireren

Hoe het werkt

Aanmelden

Stuur vrijblijvend jouw idee in met een korte beschrijving. Wij laten je binnen twee werkdagen weten of het past op voordekunst

Jouw campagnepagina

Als je idee op voordekunst past, ga je jouw campagnepagina vullen met video, tegenprestaties en tekst. Hierbij adviseert een persoonlijke begeleider je.

Van start!

Zodra jij en je campagne er helemaal klaar voor zijn zet je deze met 1 klik live. Vanaf dan kan er gedoneerd worden!

Waarom jouw beeldende kunst project waarmaken bij voordekunst met crowdfunding?

Of het nou een expositie, monografie of een installatie is: crowdfunding begint bij een goed idee. Een idee waar je graag over vertelt. En wat nou als je dit kunt waarmaken samen met jouw fans? Crowdfunding begint bij een goed idee. Eentje waar je graag over vertelt.  Want hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, weten wij inmiddels wel beter: Het draait om de crowd, om draagvlak, om het publiek. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn ook belangrijke resultaten. In ruil voor een donatie krijgen je fans er iets voor terug: van een persoonlijk geschreven kaartje tot een workshop pottenbakken of een bezoek in een atelier. Wij kunnen jou daarbij helpen! Hier vertellen we je wat crowdfunding voor beeldend kunstenaars inhoudt. En met al je vragen kun je natuurlijk bij ons terecht.

Persoonlijke begeleiding

Voor, tijdens en na de campagne krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmedewerkers, Mies en Laura. Zij geven advies en staan de gehele campagne voor jou klaar met tips, adviezen en goede raad. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve voordekunst-academie: Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Tips, inspirerende voorbeelden en informatie krijg je op een handige manier aangereikt. Zo kun je op je eigen tempo het proces doorlopen en weet je altijd wat de beste manier is om jouw doel te bereiken. Bij elke stap in het proces wordt relevante informatie voor je beschikbaar. Zo krijg je nooit teveel informatie en kan je toch gestructureerd je eigen campagne opzetten en uitvoeren. En bij vragen staan we natuurlijk altijd voor je klaar. Wist je dat ons slagingspercentage boven dan 90% ligt?

Matchfunding en partners

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, dragen onze partners mogelijk bij door middel van een matchfundingbijdrage. Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne. Je hoeft hier niets voor te doen, wij regelen het. Partners die bijdragen aan beeldende kunst projecten zijn o.a. Mondriaan Fonds.

De kosten

Voordat je campagne online komt betaal je een bijdrage van €100,00 (exclusief BTW). En alleen na een succesvolle campagne betaal je slechts 7% over het opgehaalde bedrag (exclusief BTW). Wat krijg je hiervoor?


Naast een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren en ons persoonlijke advies voor tijdens en na je campagne, nemen we ook de financiële afhandeling van de crowdfundingcampagne voor onze rekening. Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 80% slaagt. Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. En, niet onbelangrijk:  je donateurs betalen géén transactiekosten. Een donatie gaat direct naar jouw campagne. Bekijk hier rekenvoorbeelden.

Laat je inspireren door andere beeldende kunst projecten

Bekijk project

Mondriaan Fonds

The Relativity of Matter

Help Levi van Veluw een spectaculair kunstwerk te bouwen en samen met Marres een internationale primeur...

Levi & Marres
Levi & Marres
Maastricht

Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur

Bekijk project
MAHAI | Expositie

Steun ons spraakmakende culturele evenement MAHAI over onze rijke Molukse cultuur & dynamische identiteit

AMI
AMI
Kunst- cultuurdragers

Middels kunst willen wij bewustzijn creëren over de Molukse cultuur, natuur, muziek, kunst en wijsheden uit het verleden en het heden.

Bekijk project

City, Company & Crowd

Cultuurfonds

VriendenLoterij Fonds

Amsterdams Fonds voor de Kunst

This Mobile Art Gym

Met uw steun rijdt This Mobile Art Gym dit voorjaar 7 dagen met een vrachtwagen vol kunst door Amsterdam.

Mette Samkalden
Mette Samkalden

Bekijk project

Cultuurfonds

Mondriaan Fonds

Leve het Geven

Illusie en ironie, de wereld van Guusje

" Illusie en Ironie, een boek over mijn werk ! " Steun mijn boek !

Guusje Beverdam
Guusje Beverdam

Beeldende kunst

Het grootste netwerk van Nederland

61.996
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 5.997.027
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

913
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

868
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

Beeldende kunst: 868 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 61.996 donateurs inmiddels € 5.997.027 opgehaald waarmee 913 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Wij denken met je mee!

Stuur vandaag nog vrijblijvend jouw idee in.

Vanaf het moment dat je je idee instuurt staan we voor je klaar via e-mail, chat en telefoon. Jij bepaalt het tempo en wij begeleiden je bij elke stap. 

Stuur jouw idee in

Hulp nodig?

Onze partners dragen bij aan beeldende kunst projecten op voordekunst

© 2024