Ons huidige voedselsysteem is verantwoordelijk voor maar liefst 30% van de totale CO2 uitstoot. Dat moet en kan anders! Als onderdeel van het speerpunt Klimaat & Voedsel ondersteunt Stichting DOEN daarom sociale, groene en creatieve voorlopers die zich richten op een duurzamer en meer plantaardig dieet, dat toegankelijk is voor iedereen. Kijk voor het gehele portfolio aan projecten hier.
Stichting DOEN steunt projecten op voordekunst waarbij de kijk op Klimaat en Voedsel centraal staat. Kunstenaars die vanuit verschillende invalshoeken kijken hoe we op een andere manier met ons voedsel en daarmee onze planeet om kunnen gaan. Deze creatieve voorlopers gebruiken als geen ander de kracht van de verbeelding om het publiek aan het denken te zetten over ons eetgedrag en motiveren ons het anders te doen.
Foto header: Stichting Arts Collaboratory Ashkana
Een kinderboek voor de allerkleinsten: verwonder je, leer tellen en laat je fantasie prikkelen!
Toffe Peren brengt een visuele ode aan alle eigenwijze groente & fruit. Wij willen meer bewustwording creëren rondom voedselverspilling.
1 project gesteund
Een rijk gevuld boek over hoe we door voedsel verbonden zijn aan landschap, klimaat, verleden & toekomst.
Slow Food Nederland is onderdeel van een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen.
4 projecten gesteund
De Zesvleugelige Kip en andere fabeldieren van de voedingsindustrie is een poetische encyclopedie waarin...
Mijn werk balanceert tussen kunst en vormgeving. Actuele vraagstukken in een ander licht zetten en toegankelijker maken.
1 project gesteund
Het Klimaatmuseum maakt tentoonstellingen, organiseert programma’s en creëert bewustwording over klimaatverandering.