Deel jouw publicatie met de wereld

Schakel je fans in en maak het mogelijk. Wij helpen je stap voor stap naar een succesvolle crowdfundingcampagne.

start direct je campagne Laat je inspireren

Hoe het werkt?

Aanmelden

Stuur vrijblijvend jouw idee in met een korte beschrijving. Wij laten je binnen twee werkdagen weten of het past op voordekunst

Jouw campagnepagina

Als je idee op voordekunst past, ga je jouw campagnepagina vullen met video, tegenprestaties en tekst. Hierbij adviseert een persoonlijke begeleider je.

Van start!

Zodra jij en je campagne er helemaal klaar voor zijn zet je deze met 1 klik live. Vanaf dan kan er gedoneerd worden!

Waarom jouw publicatie mogelijk maken via voordekunst?

Je hebt een boek geschreven, een mooi vormgegeven prentenboek gemaakt of jouw poeziealbum ligt klaar om aan de wereld te tonen. Maar het is niet altijd even makkelijk om een boek uit te geven, het mooie is dat je dat helemaal niet alleen hoeft te doen! Wat als je nou eens jouw lezers kunt inschakelen?

Crowdfunding begint bij een goed idee. Eentje waar je graag over vertelt.  Want hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, weten wij inmiddels wel beter: Het draait om de crowd, om draagvlak, om het publiek. Natuurlijk haal je geld op met je campagne, maar het vergroten van je zichtbaarheid en het vertellen van je verhaal zijn ook belangrijke resultaten. In ruil voor een donatie krijgen je fans er iets voor terug: bijvoorbeeld een exemplaar van het boek of een uitnodiging voor de boekpresentatie. Wij helpen je daarbij!

Persoonlijke begeleiding

Voor, tijdens en na de campagne krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmedewerkers, Mies en Laura. Zij geven advies en staan de gehele campagne voor jou klaar met tips, adviezen en goede raad. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve voordekunst-academie: Een plek waar alle inside info beschikbaar wordt op het moment je het nodig hebt. Tips, inspirerende voorbeelden en informatie krijg je op een handige manier aangereikt. Zo kun je op je eigen tempo het proces doorlopen en weet je altijd wat de beste manier is om jouw doel te bereiken. Bij elke stap in het proces wordt relevante informatie voor je beschikbaar. Zo krijg je nooit teveel informatie en kan je toch gestructureerd je eigen campagne opzetten en uitvoeren. En bij vragen staan we natuurlijk altijd voor je klaar. 

Matchfunding en partners

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, dragen onze partners mogelijk bij door middel van een matchfundingbijdrage. Voor jou als maker betekent dit dat een deel van je doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens je campagne. Je hoeft hier niets voor te doen, wij regelen het. 

De kosten

Voordat je campagne online komt betaal je een bijdrage van €100,00 (exclusief BTW). En alleen na een succesvolle campagne betaal je slechts 7% over het opgehaalde bedrag (exclusief BTW). Wat krijg je hiervoor?

Naast een betrouwbaar platform dat we continu verbeteren en ons persoonlijke advies voor tijdens en na je campagne, nemen we ook de financiële afhandeling van de crowdfundingcampagne voor onze rekening. Mede dankzij ons advies heeft voordekunst een van de hoogste slagingspercentages van alle crowdfundingplatforms: 80% slaagt. Bij het succesvol afsluiten van een campagne krijg je van ons een handig overzicht met alle donateurs, de tegenprestaties die ze hebben gekozen en hun e-mailadressen. En, niet onbelangrijk:  je donateurs betalen géén transactiekosten. Een donatie gaat direct naar jouw campagne. Bekijk hier rekenvoorbeelden.

 

Laat je inspireren door andere auteurs en uitgevers

Bekijk project

VriendenLoterij Fonds

Mister Motley

Het Dyslexie Boek

Dit boek laat zien hoe dyslectici omgaan met taal. Wij geloven dat er betere hulp gevraagd en geboden kan...

Anne
Anne
Designer

Anne is gefascineerd door hoeveel wij als mensen voor lief nemen en hoe bijzonder iets normaals wordt als je er anders naar kijkt

Bekijk project

Gemeente Rotterdam

Cultuurfonds

Leve het Geven

'Liever Niet' Het Prentenboek!

'Liever Niet' is een kinderboek over het aangeven van grenzen. Help jij ons met het uitbrengen hiervan?

Wilde Haren
Wilde Haren
Uitgeverij

Inclusie is bij ons de norm. De uitgeverij van prentenboeken met illustraties die de kracht van onze multicurele samenleveing weerspiegelen.

Bekijk project

Cultuurfonds

Leve het Geven

Boek Bas Kosters: 100MJ

'100MJ' is mijn kunstboek met prachtige afdrukken van 100 tekeningen over identiteit en beeldcultuur.

Bas Kosters
Bas Kosters
Kunstenaar, designer.

Bekijk project

Provincie Limburg

Cultuurfonds

Leve het Geven

KUNSTBOEK voor KINDEREN EN VOLWASSENEN

Een zoekboek vol collagekunst door 45 int. kunstenaars. Samen met kinderen, zoeken, bespreken en leren!

TINTENKILLERS
TINTENKILLERS
Kunstenaars-docenten

Tintenkillers zet kunst en cultuur in bij overheden, bedrijven en het onderwijs voor talentontwikkeling en vernieuwingsprocessen.

Publicatie

Het grootste netwerk van Nederland

92.566
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 6.556.353
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

844
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

799
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

Publicatie: 799 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 92.566 donateurs inmiddels € 6.556.353 opgehaald waarmee 844 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

Wij denken met je mee! Stuur vandaag nog vrijblijvend jouw idee in.

Vanaf het moment dat je je idee instuurt staan we voor je klaar via e-mail, chat en telefoon. Jij bepaalt het tempo en wij begeleiden je bij elke stap

Stuur jouw idee in

Hulp nodig?

Onze partners dragen bij aan publicatiecampagnes op voordekunst

© 2024