Diensten voordekunst

Wij helpen jou, of je achterban, met het vinden van publiek en geld voor hun creatieve project
Onze diensten

Op voordekunst slaagt meer dan 85% van de campagnes

Voordekunst groeit al sinds de oprichting in 2010. Er doen steeds meer makers een beroep op het publiek, het gemiddeld aantal donateurs per project neemt toe én het totaal aan donaties stijgt. En ook blijft het slagingspercentage hoog.

De belangrijkste reden hiervoor is de begeleiding die we makers, donateurs en partners bieden.

Iedereen die een project aanmeldt, krijgt persoonlijke feedback. Ieder project dat live komt is uitvoerig door medewerkers van voordekunst bekeken en van advies voorzien. We adviseren alle makers persoonlijk of de hoogte van het benodigde bedrag realistisch is, of het project zich leent voor crowdfunding en of de betreffende maker inziet wat er bij een succesvolle campagne komt kijken.

En die kennis delen we ook graag op andere manieren:

kickoff

Kickoff Crowdfunding

Maandelijks organiseert voordekunst de Kickoff Crowdfunding voor makers die nadenken over het uitvoeren van een crowdfundingcampagne. Hier kom je erachter welke projecten zich hiervoor lenen en wat de uitdagingen zijn bij crowdfunding.

Je krijgt handige tips, we kijken naar best practices en we werken samen aan de opzet van jouw eigen crowdfundingproject.

Lees meer over onze workshop kickoff crowdfunding

spreekuur voordekunst

Spreekuren

Heb jij een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden? Of wil je meer weten over crowdfunding als financieringsvorm? Kom naar een spreekuur!

In een half uur tijd nemen wij een-op-een jouw project door, geven we advies en beantwoorden we eventuele vragen. Ook krijg je een voordekunstcanvas om je campagne goed voor te bereiden.

Lees meer over spreekuren bij voordekunst

op locatie

Haal voordekunst naar je toe

We organiseren workshops en spreekuren op veel plekken in het land. Vaak op uitnodiging van organisaties (belangenverenigingen, scholen, instellingen) die hun achterban op de mogelijkheden van crowdfunding willen wijzen, of in samenwerking met fondsen en overheden.

Ook jij kan voordekunst inhuren voor het geven van een presentatie of workshop, of het houden van spreekuren. Een combinatie is ook mogelijk.

Neem contact op met Kristel voor meer informatie.

Onze eerstvolgende evenementen

03
Jul

Spreekuur crowdfunding

Telefonisch

Heb jij een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden? Wil je meer weten over crowdfunding als financieringsvorm? Of wil je voor dat je live gaat met jouw campagne nog advies? Schrijf je dan in voor een spreekuur met een voordekunst medewerker! Dit betreft een gesprek van een half uur via de telefoon. 

01
Aug

Spreekuur crowdfunding

Telefonisch

Heb jij een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden? Wil je meer weten over crowdfunding als financieringsvorm? Of wil je voor dat je live gaat met jouw campagne nog advies? Schrijf je dan in voor een spreekuur met een voordekunst medewerker! Dit betreft een gesprek van een half uur via de telefoon. 

Adviestraject voor instellingen

Voor instellingen en organisaties met een ambitieus projectplan (> € 15.000), heeft voordekunst een speciaal adviestraject voor instellingen ontwikkeld.

adviestraject voor instellingen

De betrokkenheid van een donateur staat bij een crowdfundingcampagne centraal. Door te doneren en eventueel te kiezen voor een exclusieve tegenprestatie verbinden ze zich aan het project en de organisatie. Op deze wijze hebben al vele instellingen projecten kunnen realiseren en tegelijkertijd hun achterban verstevigd en uitgebreid. Om culturele instellingen optimaal te helpen om crowdfunding (structureel) in te zetten, en de donateurs na afloop van de campagne te behouden, heeft voordekunst een speciale adviestak ontwikkeld: Creative Funding.

Meer informatie vind je hier

over bijdragen door partners, voorbeelden en meer

lezing voordekunst

Lezing / Presentatie

We spreken veel over de veranderende ideeën rondom crowdfunding en de maatschappelijke impact. Ook gaan we graag in op het specifieke thema van jouw evenement. Maar het kan ook praktisch: Hoe zet je crowdfunden in voor projecten binnen de creatieve sector? Met voldoende tijd voor vragen en inspirerende voorbeelden.

Kosten: vanaf € 330,00 exclusief BTW tijdens kantoortijd of € 495,00 exclusief BTW buiten kantoortijd
Duur: 30 - 90 minuten
Deelnemers: onbeperkt

 Neem contact op voor meer informatie of boekingen.

Ook aan te vullen met een workshop met het voordekunst-canvas. We kijken kritisch naar één of meerdere concrete crowdfundingideeën. Aan het einde heb je een blauwdruk van je campagne.

Meerprijs: € 265,00 (exclusief BTW)
Duur:  90 minuten
Deelnemers: maximaal 30

Meer informatie of vragen?

Neem contact met ons op of vraag gratis de brochure aan.

© 2024