Stap 9: 100% voordekunst!

Wanneer jouw project succesvol is gefinancierd is het feest! Jouw project kan doorgang vinden en de donateurs hebben dit mogelijk gemaakt. Nu is het tijd om de tegenprestaties te gaan voldoen. Dit kan heel veel werk zijn en voorkomen als een intimiderende klus. Zorg dus voor een goede organisatie en planning, dit maakt het proces eenvoudiger en plezieriger.

Donateur gegevens Het systeem van voordekunst houdt alle donaties, met de daarbij horende tegenprestaties, voor je bij. Deze lijst kan je downloaden wanneer het project succesvol is gefinancierd! Dit in verband met de privacywetgeving. In dit document vind je ook de namen, indien verstrekt, en de e-mail adressen van alle donateurs. Bij tegenprestaties waarbij om een adres wordt gevraagd zal je ook deze gegevens vinden.

Vooruit plannen De verzendkosten kunnen uiteindelijk een groter deel van het budget zijn dan je dacht. Het is dus belangrijk hier in je voorbereiding, bij stap 2 en 3, goed onderzoek naar te doen. Zoek verschillende transportkosten op via internet en bepaal de grootte en het gewicht van je zending. Elke beloning die je gaat versturen moet je inpakken en naar het postkantoor sjouwen.

Communicatie, communicatie, communicatie Het voldoen van de tegenprestaties is niet het meest sexy deel van je crowdfunding-actie. Het is echter wel de stap waarin jij iets terug doet voor de donateurs. Communiceer over deze laatste stap. Laat de donateurs zien hoe jij het aanpakt met de tegenprestaties, maak foto’s en filmpjes. Maak ook van deze laatste stap een spannend verhaal. Controleer of de tegenprestaties op de plaats van bestemming arriveren en stuur ook de mensen die geen tegenprestatie hebben geselecteerd een bedankje via e-mail. Houd je donateurs vast voor misschien wel een volgende keer. Loop je wat vertraging op? Geen probleem maar laat het wél weten! Dit kan via updates maar ook via e-mail, zo krijgen je donateurs die geen updates wensen te ontvangen je bericht alsnog.

© 2016