Stap 10: Laat ze nooit meer gaan...

Gefeliciteerd! Jouw crowdfunding project is geslaagd! Waarschijnlijk was het een hele klus en ben je er de afgelopen weken full-time mee bezig geweest! Maar tijd om uit te puffen is er echter niet. Ten eerste beginnen alle voorbereidingen voor het uitvoeren van het project en ten tweede begint het tweede deel van de crowdfunding actie.

Jouw fans Het is geweldig dat het doelbedrag binnen is, maar eigenlijk heb je met het behalen van het doelbedrag nog iets veel mooiers gekregen. Een groep fans, een groep ambassadeurs: jouw achterban! Dit is natuurlijk veel belangrijker dan het geld. De groep donateurs die hebben gedoneerd aan jouw project zijn fan van jouw werk en willen jou steunen. Hopelijk ook in de toekomst! Dit heb je echter zelf in de hand.

Up to date Hoe ga je deze groep behouden? Begin met de achterban up to date te houden. Vertel jouw fans alles over het vervolg van het project. Wat ben je aan het doen? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Dit kan door updates te blijven plaatsen op voordekunst. Je project verdwijnt niet van de website. Het is dus nog steeds een manier om te communiceren met jouw donateurs. Daarnaast ontvangen de donateurs een mail als er een update is geplaatst dus ze worden er aan herinnerd om een kijkje te nemen bij het project.

Acties Na het afronden van het project heb je van voordekunst een database ontvangen met de gegevens van jouw liefhebbers. Gebruik deze! Je weet hoe jouw achterban kan bereiken en zorg dat ze je niet verlaten. Maak het leuk en spannend om fan van jou en je projecten te zijn. Verzin leuke acties, maak filmpjes met een boodschap, of schenk eens een klein kleinigheidje aan je achterban.

Toekomst Het belangrijkste van een achterban is natuurlijk om deze te behouden. Waarom? Je hebt een geweldig project bedacht en deze succesvol gefinancierd via crowdfunding. Maar je bruist vast nog van de ideeën! Er zijn nog wel honderd projecten die je wil verwezenlijken! Jouw achterban kan je hiermee helpen. Door in de toekomst wederom een project financieel te steunen, te bezoeken, mee te helpen of misschien door sponsoring. Wie weet wat voor talent er in je netwerk zit.

voordekunst Blijf vooral communiceren over je project en over je ideeën met je achterban en ook met voordekunst. Wij zijn altijd benieuwd naar het vervolg van de projecten en willen dit ook graag delen met onze fans! We vragen je ook om een kleine afronding van je project, met name omdat we benieuwd zijn. We ontvangen deze beknopte afronding graag binnen drie maanden na afronding van je project.

© 2016