Samenwerking uitgebreid: Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel doet eerste donatie via voordekunst

Samenwerking uitgebreid: Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel doet eerste donatie via voordekunst

Projectbeeld 'Slow Down'

Ben jij een maker uit bijvoorbeeld Zwolle, Enschede of Deventer? Dan hebben we goed nieuws! Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is ingestapt bij voordekunst als matchfundingpartner.

Dit betekent dat voordekunstprojecten uit die provincie nu in aanmerking komen voor een bijdrage van maximaal € 750! 

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren. Al sinds 2016 is het fonds betrokken bij voordekunst. We zijn toen een pilot matchfunding begonnen met het landelijke Prins Bernhard Cultuurfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht. Deze is goed verlopen en daardoor verder uitgebreid naar Overijssel.  

Zoals Roy Cremers, directeur van voordekunst, het verwoordt:

‘Crowdfunding is de meest concrete manier om ondernemerschap te stimuleren; als maker word je gestimuleerd na te denken over voor wie je doelgroep is en vooral, waarom iemand zou bijdragen aan jouw project. Ik vind het erg fijn dat ook een gerenommeerde financier als het Prins Bernhard Cultuurfonds dit inziet en ons hierbij ondersteunt.’

Eerste project gesteund

SBFCXJ9gGf3w7lzy

De makers van Slow Down, het eerste voordekunstproject waaraan PBCF Overijssel heeft bijgedragen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft de daad meteen bij het woord gevoegd: ze hebben al direct een campagne uit Enschede gesteund met een mooie bijdrage. 'Slow Down', een muziekproductie die is geregisseerd en gecoördineerd door de vierdejaars studenten van de Opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel was enthousiast over dit project vanwege: 'de passie en durf om een gehele muziektheaterproductie op de planken te zetten en dan ook nog voor een in de regel moeilijke doelgroep.' 

Ze hebben het doelbedrag inmiddels gehaald. Gefeliciteerd! 

Hoe kom ik in aanmerking?

Heb jij een kunstzinnig project dat plaatsvindt of duidelijke roots heeft in de provincie Overijssel en heb je een campagne op voordekunst? Dan hoef je niks te doen! Wij schrijven je aan bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, en zij beslissen of je in aanmerking komt.

En ben jij een maker of een culturele instelling uit de provincie Overijssel, en denk je in aanmerking te komen voor deze regeling? Stuur ons dan je idee

 footer_edited-1

Lees hier meer over de samenwerking tussen voordekunst en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Meer weten over wat onze partners voor jou kunnen betekenen? Lees hier alles over de matchfundingpartners van voordekunst. 

© 2022