Liselotte Glerum, Janneke Robers en Joris Spaanderman winnen Find, Fund, Film en ontvangen kickstartbijdrage van K.F. Hein Fonds

Liselotte Glerum, Janneke Robers en Joris Spaanderman winnen  Find, Fund, Film en ontvangen kickstartbijdrage van K.F. Hein Fonds

Dit jaar stuurden maar liefst 26 afstudeerstudenten hun crowdfundingplan in voor Find, Fund, Film, een record! Na de presentaties en het juryberaad zijn de drie winnaars bekend: Liselotte Glerum, met LEVEN ER KONIJNEN IN DE HEMEL?, Janneke Robers, met MAAR, MAMA en Joris Spaanderman, met HOE LIEFDE EN IK BEVRIEND RAAKTEN. De winnaars ontvangen een matchingsbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor hun crowdfundingscampagne én intensieve begeleiding van voordekunst tijdens de crowdfunding en crowdkeeping. 

 

Find, Fund, Film

Met 'Find, Fund, Film' willen het K.F. Hein Fonds en voordekunst jonge filmmakers stimuleren om crowdfunding te gebruiken als middel om een duurzame band op te bouwen met hun publiek. Jonge filmmakers werken door dit traject al bij het maken van hun afstudeerfilm aan een grotere zichtbaarheid voor hun werk en een band met hun publiek vanaf de crowdfunding tot aan de vertoning van de film.

 

Jury

De jury bestond deze editie uit Isabelle de Klein (Hoofd Marketing en Communicatie Nederlands Film Festival), Safirah Dijkstra (dramaturg VPRO/ Human en projectmanager De Ontmoeting) en Nick Waelbers (Projectbegeleider voordekunst). De jury prijst de kwaliteit van de plannen en de zeer uiteenlopende en mooie ideeën voor de films. 

 

De films

LEVEN ER KONIJNEN IN DE HEMEL? verkent de relatie tussen kinderen en de dood. Geïnspireerd op haar eigen ervaringen wil de maker laten zien dat kinderen dezelfde diepgaande emoties ervaren als volwassenen. 

In MAAR, MAMA komt Nena erachter dat ze precies is als haar moeder en leert ze dat ze daar wat aan wilt doen. Een herkenbaar verhaal over een eeuwenoud patroon van moeders en dochters. 

HOE LIEFDE EN IK BEVRIEND RAAKTEN is een intieme en liefdevolle coming-of-age over de zoektocht van een homoseksuele adolescent en zijn vader naar kwetsbaarheid en zelfliefde. Een persoonlijk verhaal dat gaat over een universele boodschap. 

 

Crowdfunding campagnes van start!

De crowdfunding campagnes van Liselotte, Janneke en Joris zijn van start. Ook bijdragen? Check de crowdfunding pagina's via de links: LEVEN ER KONIJNEN IN DE HEMEL?, MAAR, MAMA en HOE LIEFDE EN IK BEVRIEND RAAKTEN.

© 2024