Bandlid Jaïr van Halfboi vertelt over het traject Make, Money, Music

Bandlid Jaïr van Halfboi vertelt over het traject Make, Money, Music

Ben je op zoek naar financiering voor je muzikale project? Voordekunst, het Cultuurfonds en Sonar staan voor je klaar met het Make Money Music-traject. Jaïr, winnaar van vorig jaar, vertelt over diens ervaring: "Door het 'Make Money Music'-traject leerden we dat er veel meer mogelijk was dan we dachten."

Halfboi mixt elementen van moderne popgenres als trap, indie en synthpop met alternatieve smaken zoals punk en new wave. Thema's als trans-zijn, klimaatverandering en anti-kapitalisme staan centraal. De band is hard aan het werk om al deze smaken te verwerken in een eerste album, dat gepland staat om eind 2024 te worden gereleased. Dankzij het Make, Money, Music-traject werd dit mogelijk.

Jaïr van der Bruggen, van de band Halfboi, verwoordt het treffend: "Door het 'Make Money Music'-traject leerden we dat er veel meer mogelijk was dan we dachten. Dit begon met een simpele wens om een EP te crowdfunden, maar onder de vleugels van het traject transformeerde deze ambitie in het realiseren van een volledig album."

Het belang van een actief netwerk kan niet genoeg benadrukt worden in de muziekindustrie. "Door de partners die betrokken zijn bij het traject, kom je in een groot netwerk terecht," merkt Jaïr op. "Dit netwerk is cruciaal voor het vinden van de juiste mensen om je plannen mee te delen en om nieuwe routes in je muzikale carrière te ontdekken."

 

Dit houdt het traject 'Make Money Music' in

Dit traject biedt een reeks workshops waarin jij als muzikant stap voor stap wordt begeleid naar het opzetten van een succesvolle crowdfundingcampagne. Gedurende dit traject krijg je de kans om je campagneplan te pitchen aan voordekunst en de andere deelnemers, voordat je het officieel start. Vervolgens kijkt een deskundige jury naar jouw plannen. De drie makers met de meest overtuigende campagneplannen worden beloond met een kickstartbijdrage van €2.000 van het Cultuurfonds voor hun crowdfundingcampagne. 

 

Waar wacht je nog op? Meld je aan! 

Ben jij een muzikant uit Gelderland of Overijssel en heb jij een muzikaal project dat je wilt waarmaken? Meld je aan voor het Make Money Music-traject! De inschrijving is open tot 22 maart 2024.

Inschrijven doe je via Sonar!

© 2024