Voordekunst haalt 25 miljoen euro aan donaties binnen

Voordekunst haalt 25 miljoen euro aan donaties binnen

Wauw! Met gepaste trots kunnen we mededelen dat er via voordekunst al meer dan 25 miljoen is gedoneerd aan culturele en creatieve projecten sinds de oprichting in november 2010. Dankzij meer dan 250.000 donateurs en 3572 makers, zijn er inmiddels al 4700 projecten gerealiseerd.

VDK_25Miljoen_Animation_1200x630_v08_LSP

Matchfundingpartners en de crowd

Onze matchfundingpartners zijn onmisbaar in het behalen van dit bijzondere bedrag en hebben ook grote impact op donateurs: in 2018 leverde elke euro van een matchfundingpartner 4 euro uit de markt op. In 2016 was dat nog een hele euro minder, namelijk 3 euro.

Daarnaast zien we dat de samenwerking met regionale partners het geven aan creatieve projecten kan stimuleren. Roy Cremers, oprichter van Voordekunst: “We zien dat donateurs vaak uit dezelfde regio komen als degene die de campagne start, of waar er een publieksmoment plaatsvindt. Mensen geven graag aan makers uit de buurt, omdat die projecten vaak aansluiten bij hun eigen belevingswereld of omdat ze de maker of het project kunnen bezoeken.

Naamloos-3

Wij proosten in ieder geval op deze mooie mijlpaal: 25 miljoen euro die cultureel ondernemerschap heeft helpen stimuleren én het publieke draagvlak en bijdrage voor cultuur heeft kunnen vergroten.

Op naar de 30 miljoen!

Geïnspireerd geraakt? Stuur vandaag nog jouw idee of plan in, geheel vrijblijvend. Wij laten je zo snel mogelijk weten of jouw plan op voordekunst past en of crowdfunding the way to go is.

Heb je nog vragen over jouw idee? We bieden verschillende workshops aan om jou op weg te helpen met je campagne. Bespreek je je idee liever 1-op-1, dan kun je een spreekuur boeken met een van onze crowdfundingexperts. Bekijk hier de mogelijkheden.

Meer weten over voordekunst en wat we doen? Lees hier.

© 2024