Provincie Limburg verlengt samenwerking met voordekunst!

Provincie Limburg verlengt samenwerking met voordekunst!

Yes! Provincie Limburg maakte op 24 juni in het collegeprogramma 2019-2023 bekend dat het de samenwerking met voordekunst voortzet! Dat betekent blijvende steun vanuit de provincie voor Limburgse makers op voordekunst.

“Als provincie willen wij graag dat instellingen en organisaties onafhankelijker van subsidie worden. Ze moeten hun eigen draagvlak vergroten.”

Dat stelde Ger Koopmans, gedeputeerde voor cultuur van provincie Limburg in een interview met voordekunst in 2015. Een samenwerking was geboren: In 2014 sloegen voordekunst en Provincie Limburg de handen ineen. Sindsdien is de provincie matchfundingpartner van voordekunst en draagt het bij aan projecten op ons platform. Met mooie resultaten: provincie Limburg steunde inmiddels al 62 projecten en samen met de donateurs haalden we al meer dan een half miljoen euro op. 

Hieronder een aantal campagnes met een bijzondere connectie met Limburg die steun ontvingen van de provincie. 

Een van de eerste gelukhebbers: van Limburg naar landelijk

Fashion Clash: Spot on! was een van de eerste campagnes die werd gesteund door Provincie Limburg:  En niet voor het minste bedrag, zij haalde meer dan 30.000 euro op om vanuit Maastricht het progressieve modefestival aan meer dan alleen Limburg te kunnen laten zien. 

b9qjp7ZtDBc8itoa.jpeg

 

Helemaal Limburg: Kersmis in Venlo

Altijd dezelfde liedjes op de radio, maar nooit in een Venloos dialect. Terwijl geen enkele Limburgse gemeente zo’n productieve streektaalmuziekscene kent. Tijd voor verandering, dus startte Marcel Tabbers een crowdfundingcampagne, met als doel een multidisciplinair kunst- en cultuurproject rond het thema kerstmis. Met dialectliedjes! Provincie Limburg en 248 donateurs droegen bij aan het project en haalden samen 15.626 euro op.

Schermafbeelding_2019-07-04_om_16.36.29

Een plek voor een Limburgse troubadour

Sjef Diederen was een echte beroemde Limburgse troubadour. Dankzij de steun van Provincie Limburg werd er een bijzonder kunstwerk mogelijk in zijn eigen park. Door het scannen van een QR-code op het kunstwerk, zien bezoeker een bijzondere film van deze held. 

img_6216kopie

Een plek voor Limburgse makers, ook in 2019

Een van de recente campagnes die gesteund werd door Provincie Limburg was de Stichting De Positieve Stad. Met een talentontwikkelingprogramma helpen zij aansprekend talent ontwikkelen om zo de creatieve scene in de regio te laten bloeien. Met als eindproduct een tentoonstelling. Foto, video, vormgeving, dans; alle disciplines mogen aansluiten. Helemaal voordekunst dus. Zo helpt de provincie onzichtbaar talent zichtbaar te maken.

g3dBi5aoiAgTqTZX

Bedankt Provincie Limburg!

Geïnspireerd geraakt? Stuur vandaag nog jouw idee in.

Benieuwd of er een partner is die jouw creatieve project zou kunnen steunen? Hier vind je de volledige lijst.

© 2024