Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en Zuid-Holland in de spotlight

Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en Zuid-Holland in de spotlight

Sinds kort zijn zowel het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland als Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland partner van voordekunst. Om te laten zien hoe uiteenlopend de projecten zijn die door deze twee fondsen gesteund worden, lichten wij hier vier campagnes van de afgelopen tijd uit. 

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland breder onder de aandacht brengen. Geselecteerde projecten in de betreffende provincies kunnen tot € 750 ontvangen van het fonds. 

Hieronder omschrijven wij vier projecten die de afgelopen maanden een bijdrage ontvangen, om je een idee te geven van de scope van de steun die het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt aan matchfunding via voordekunst. Geïnspireerd? Meld jouw crowdfundingcampagne dan hier aan! 

Men_At_Home

MEN AT HOME. In Amsterdam 

Fotograaf Marta Serrano Saiz begon vier jaar geleden aan Men at Home, een persoonlijke missie om honderd mannen in hun huiselijke omgeving te portretteren. De foto's zijn gemaakt, de vormgeving is klaar en nu is het tijd het boek te laten drukken. Dit kan Maria nu gaan doen, met behulp van haar 86 donateurs, en steun van o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Bekijk hier het project! 

 

Gekke_Henkie

Kinder tv-serie: Gekke Henkie! 

Gekke Henkie komt uit de fantasiewereld van kinderen, en met zijn creatieve ideeën lost hij problemen op. Hij is het onderwerp van deze nieuwe kinderserie met stop-motion animatie en live-action. Maar liefst 243 donateurs, én o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, droegen in totaal meer dan €10.000 bij om deze ambachtelijke serie werkelijkheid te laten worden. Bekijk hier het project! 

 

Close_2_Fire

Debuut EP: Close 2 Fire 

Sinds 2015 zijn Imme, Lars, Sjoerd & Patrick al bezig met liedjes schrijven en optreden, en het gaat de goede kant op! Een eerste internationale tour in Frankrijk, in de line-up met namen als Chef'Special bij de Volvo Ocean Race en op dit moment een finaleplaats in de Haarlemse band-contest de Rob Acda Award. Hun eerste EP verschijnt in de zomer van 2019, dankzij hun donateurs én de steun van o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Bekijk hier het project!

 

Zoetrope

Metamorphosis Zoetrope 

In de Metamorphosis Zoetrope-attractie van Veerle Coppoolse betreed je een levensgrote cocon waarin de metamorfose van een vlinder tot leven komt. Je zet zelf de kringloop van het leven in beweging, door jezelf in een kring rond de zoetrope heen te draaien. Met meer dan honderd donateurs en de hulp van o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland kan Veerle deze installatie met de hand in elkaar gaan zetten op verschillende plaatsen presenteren. Bekijk hier het project!

Er zijn verschillende partners bij voordekunst aangesloten die bijdragen aan crowdfundingcampagnes die binnen hun richtlijnen passen. Benieuwd of er een partner is die jouw creatieve project zou kunnen steunen? Hier vind je de volledige lijst. 

© 2024