Partnernieuws: update over onze matchfundingpartners | Lente 2018

Partnernieuws: update over onze matchfundingpartners | Lente 2018

Onze partners zijn onmisbaar voor voordekunst. Jaarlijks worden er zo'n 300 donaties gedaan aan crowdfundingcampagnes door onze matchfundingpartners: provincies en fondsen die het belangrijk vinden om kunst en cultuur te ondersteunen. 

Het eerste kwartaal van 2018 zit erop. Omdat we jullie graag op de hoogte houden van alles rondom voordekunst, hebben we alles op een rijtje gezet. Dit is er gebeurd in de eerste drie maanden op het gebied van matchfundingpartners.

 

Welkom, Gemeente Rotterdam!

VDK-JB_4_van_201

Bijeenkomst The Construction Club in Het Industriegebouw, Rotterdam 

Goed nieuws voor makers: de gemeente Rotterdam gaat bijdragen aan campagnes uit de stad.

Vanaf deze week maken projecten in de havenstad kans op een donatie van de gemeente, die kan oplopen tot wel 25% van het doelbedrag.

We waren op 5 april in Rotterdam met The Construction Club, een evenement voor meer dan 100 jonge makers; een mooie aftrap van onze aanwezigheid in de stad. 

 

Amsterdams Fonds voor de Kunst: pilot Kunst³ goed onderweg

kunst_07_1

De pitchmiddag in het Van Eesterenmuseum, Amsterdam

De pilot Kunst³, die Amsterdamse culturele organisaties de kans geeft om samen met experts aan de slag te gaan met het werven van sponsoren en crowdfunding, is nu onderweg.

De deelnemers van de pilot worden door AFK en voordekunst geholpen om sponsoren aan zich te binden, en daarnaast voor hun project te crowdfunden bij het grote publiek.

Inmiddels zijn er twee workshopdagen geweest en een pitchmiddag, waarbij de makers hun ideeën moesten presenteren aan mensen uit het bedrijfsleven. 

De komende tijd gaan de crowdfundingcampagnes ook van start; Nieuw Vocaal Amsterdam is zelfs al bezig. 

 

Prins Bernard Cultuurfonds: nu ook matchfunding in Brabant

pbcf

Fantastisch: na Utrecht en Overijssel komt ook PBCF Brabant als partner bij voordekunst. Zij zullen ook gaan matchfunden bij projecten uit de provincie. 

Overigens is Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, die pas net is begonnen als matchfundingpartner, nu al heel lekker op weg. Ze hebben al 3 projecten gesteund, met een totaal van € 1850 aan matchfundingdonaties; in totaal hebben deze drie projecten bijna  € 10.000 opgehaald met 172 donateurs.

En PBCF Utrecht organiseert samen met het K.F. Heinfonds en ons binnenkort nieuwe Kickoffs Crowdfunding in Utrecht in Amstersfoort (die in Utrecht is al uitverkocht!). 

 

Succesvol met dank aan Provincie Groningen en VSB Fonds: Hollow Men 

kOP4ofhcCkdx82ke

"De altijd aanwezige akoestische gitaar, meerstemmigheid, autobiografische teksten en donkere klankkleuren kenmerken de muziek", schreef POPGroningen over Hollow Men.

Voor hun debuutplaat hebben ze dit jaar gecrowdfund; met het bedrag dat ze binnenhaalden betaalt Hollow Men het opnemen, mixen en masteren van het album.

Het VSB Fonds en de Provincie Groningen droegen allebei bij aan dit project, dat in totaal een mooi bedrag van € 10.043 ophaalde en 113 donateurs aan zich bond.

Wil je op de hoogte blijven van al het voordekunstnieuws? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

© 2022