Gemeente Amersfoort verlengt samenwerking met voordekunst

Gemeente Amersfoort verlengt samenwerking met voordekunst

Kunstenaars, creatievelingen en culturele instellingen uit Amersfoort kunnen ook komend jaar een financiële bijdrage ontvangen van Gemeente Amersfoort voor hun creatieve crowdfundingcampagne. Gemeente Amersfoort verlengt namelijk de samenwerking met crowdfundingplatform voordekunst.nl.

Sinds 2019 draagt Amersfoort bij aan creatieve crowdfundingcampagnes. Sinds de samenwerking zijn er bijna dertig Amersfoortse projecten gesteund en is er meer dan 50.000 euro gedoneerd door de gemeente Amersfoort. In totaal doneerden meer dan 3.000 particuliere donateurs en de gemeente meer dan 230.000 euro aan creatieve crowdfundingcampagnes uit Amersfoort. 

"Aan goede en creatieve ideeën ontbreekt het niet in Amersfoort. In onze samenwerking met voordekunst maken we de uitvoering ervan ook mogelijk. Inwoners kunnen mede bepalen welke ideeën uitgevoerd kunnen worden en vanuit de gemeente dragen wij ook bij aan de financiering. Zo versterken we samen de kunst en cultuursector in Amersfoort."  - Wethouder Tyas Bijlholt

Een van de projecten die een bijdrage ontving vanuit de gemeente is ‘Het Inspiratielokaal’. Kunstenaar Maud van den Abeelen startte de crowdfunding om haar posters met gedichten de wereld in te brengen. ''Het succes van mijn crowdfunding is het bewijs van het feit dat we in Amersfoort groot mogen dromen. Dankzij mijn donateurs en de gemeente Amersfoort zijn mijn creatieve ideeën nu tastbaar'', vertelt Maud.  Gemeente Amersfoort droeg 750 euro bij aan de campagne.

Ontwerp_zonder_titel_2

Foto: Maud van den Abeelen 

Matchfunding: meer doen met hetzelfde geld

Bij matchfunding draagt een privaat of publiek fonds of een landelijke, regionale of lokale overheid bij aan creatieve crowdfundingcampagnes op voordekunst. Dat betekent dat makers een deel van hun doelbedrag via partners van voordekunst kunnen ophalen tijdens de campagne. 

De bijdrage van de gemeente aan Amersfoortse projecten wordt bijgeschreven op het moment dat de crowdfundingcampagne op 25% staat. Hierdoor werkt de donatie als vliegwiel om particulieren donateurs te laten doneren. Tevens stimuleert de gemeente op deze manier het cultureel ondernemerschap. De Gemeente Amersfoort ondersteunt de projecten met een matchfundingbijdrage van 25% van het doelbedrag.

 

Denk jij na over crowdfunding voor jouw creatieve project? Stuur dan vandaag nog jouw idee in of kom naar onze workshop in Amersfoort!

© 2024