Voordekunst maakt bijdragen aan cultuur gemakkelijk

Bijdragen aan projecten is op voordekunst snel en gemakkelijk. Je betaalt geen extra kosten om te doneren, en als een campagne niet slaagt krijg je automatisch je geld terug.

Je wilt een kunstenaar steunen, je vindt een idee tof of je wilt graag het kunst- en cultuuraanbod in je eigen omgeving mede bepalen. Dan is voordekunst het platform voor jou! En als je doneert krijg je vaak een mooie beloning van de projectmakers, als dank voor je steun.

Samen met onze partners ondersteunen we kunstenaars, creatieven en kunstinstellingen die hun crowdfundingactie tot een succes willen maken. Crowdfunding is voor hen dé manier om financiering te realiseren, en bovendien particulieren en bedrijven te betrekken bij hun project.

Als bedrijf of organisatie kun je via voordekunst direct in contact komen met kunstenaars en instellingen zonder ingewikkelde, langlopende sponsorcontracten. Je draagt zo bij aan de creatieve industrie en het sociaal-maatschappelijk belang daarvan.

Een korte uitleg over voordekunst:

We richten ons op kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. Van professioneel tot amateur, van individu tot instelling. voordekunst bekijkt bij elke aanmelding of het project écht past bij het platform en beoordeelt het op haalbaarheid en motivatie. Enthousiaste projectmakers vormen de kern van voordekunst. Zo realiseerde Shirma haar nieuwe album, maakte Kris een documentaire over homorechten, financierden Sieger en Eva hun nieuwe voorstelling en bracht Martijn al drie fotoboeken uit met de hulp van zijn donateurs. Ook heb je misschien wel gehoord van de Tostifabriek of van de succesvolle acties van Filmmuseum EYE en het Amsterdam Museum? Allemaal 100% voordekunst.

Voordelen voor donateurs

Bereikbaar

We staan voor je klaar via e-mail, telefoon en chat. Dus heb je vragen, stel ze gerust.

Transparant

Zie direct jouw impact op een campagne, hoeveel er al is opgehaald en hoeveel mensen bijdragen. Heb je een account, dan kan je gelijk na je donatie je kwitantie downloaden.

Ervaring

voordekunst was een van de eerste crowdfundingplatforms in Nederland. Sinds 2010 hielpen we tienduizenden mensen met doneren.

Geen extra kosten

Je betaalt geen transactiekosten. Al het geld dat je doneert gaat naar de campagne.

Donateurs aan het woord

Tien disciplines

Je vindt op voordekunst projecten in tien verschillende disciplines die actief een beroep op jou doen.

Ontdek snel een project dat bij jou past in een van de disciplines.

disciplines kolom

De impact van voordekunst tot nu toe:

Het grootste netwerk van Nederland

139.902
donateurs

Het grootste netwerk van Nederland

Sinds onze oprichting in 2010

€ 14.025.195
gedoneerd

Sinds onze oprichting in 2010

Succesvol afgerond door onze makers

2.414
projecten

Succesvol afgerond door onze makers

Realiseren samen met jou hun projecten

2.290
talentvolle makers

Realiseren samen met jou hun projecten

2.290 makers hebben via voordekunst.nl én dankzij 139.902 donateurs inmiddels 14025194,79 opgehaald waarmee 2.414 campagnes succesvol gefinancierd zijn.

voordekunst kiest

Kan je moeilijk kiezen, maar wil je wel aan een mooi project doneren? Kijk dan op voordekunst kiest:

voordekunst kiest

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen van donateurs. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 

© 2017