Tips voor de promotievideo van jouw theaterproject

Tips voor de promotievideo van jouw theaterproject

Hoe maak je een goede promotievideo? Hint: Het is meer dan alleen de trailer van je theaterstuk! 

Het promotiefilmpje is de pitch van je project. Dit filmpje verschijnt op je projectpagina en moet donateurs overtuigen een donatie te doen aan jouw theaterproject.

De ideale duur van een crowdfundingvideo is tussen de 1 en 2 minuten. Het filmpje is een belangrijk onderdeel van je campagnepagina op voordekunst, maar het opnemen ervan hoeft niet moeilijk te zijn. Een computer of laptop met webcam of een mobiele telefoon zijn vaak al voldoende. Ook zijn er simpele montageprogramma’s te vinden. Het gaat er tenslotte vooral om dat je jouw enthousiasme over kunt brengen.

 

Vertel wie je bent

De video is de beste manier om de emoties, doelstellingen en het karakter van jouw project over te brengen. Crowdfunding draait om de gunfactor en het is daarom noodzakelijk om jouw project een gezicht te geven. We staan niet allemaal even graag voor de camera maar toch is het noodzakelijk om te laten zien wie er achter het project staat en wie jij bent. 

De crowdfunding video van Theatergroep De Jonge Honden start met een pakkende intro (door de artistiek leider!)  op de voorstelling en gaat dan verder met een introductie van het theatergezelschap. Wie zijn ze en wat voor theater maken ze? Dit hoeft helemaal niet uitgebreid, maar vergeet dus niet te vertellen wie je bent en geef het project een gezicht door zelf voor de camera te gaan staan! 

 

 

Bepaal de sfeer

Je bent theatermaker dus breng die vibes ook over! Neem je (potentiële) donateurs bijvoorbeeld letterlijk mee achter de schermen voor een kijkje in het theater zoals de mensen van het Rietveld Theater tijdens hun campagne voor een nieuwe tribune deden. 

Ook de Meisjes met de Wijsjes maken in hun video heel beeldend waar het geld voor nodig is én gebruiken humor in hun video. 

 

 

Laat zien wat je nodig hebt 

Leg uit waarom je het geld nodig hebt en wat je met het geld gaat doen. De Meisjes met de Wijsjes maken in hun video heel beeldend waar het geld voor nodig is én gebruiken humor in hun video. 

 

Maak je doel concreet

D'r Komiek wordt een gloednieuwe muziektheatervoorstelling. Om de theaterlampen aan te kunnen schaffen, startten de makers een crowdfundingcampagne. In de video laten ze zien wat het probleem is; je ziet de makers niet; er is dus licht nodig! Door je doel concreet te maken, weten mensen waar ze aan bijdragen en zullen ze ook eerder doneren!  

 

Stel de geefvraag!

En tot slot misschien wel de belangrijkste: Vergeet niet actief de de vraag te stellen, de call-to-action.  Dat is een korte oproep aan je donateurs, zodat ze weten wat er van hen verwacht wordt. Doe daarom echt een oproep tot doneren, zoals: 'Doneer nu en help mij dit mogelijk te maken!

 

Succes met het maken van jouw crowdfundingvideo! Geïnspireerd geraakt? Vertel ons je idee en we geven je binnen twee dagen vrijblijvend advies. 

© 2024