Een kijkje achter de schermen: deel het maakproces

Donateurs zijn per definitie fan van jouw werk, zij zijn niet voor niets de 'mogelijkmakers' van jouw recente project. Niets is daarom leuker dan een kijkje achter de schermen: ben je belangrijke beslissingen aan het maken? Of denk je al na over een vervolgproject? Neem je donateurs hierin mee! In dit blog delen we wat leuke voorbeelden van ‘kijkjes achter de schermen’, ter inspiratie!

Fotograaf Prins de Vos crowdfundde voor zijn fotoboek BOYS DO CRY. Na het slagen van de crowdfunding bleef hij in contact met zijn donateurs en deelde hij onder andere updates over de tegenprestaties, het maakproces, de boekpresentatie en signeersessies. Hoe hij dit aanpakt zie je op zijn pagina.

Filmproducent Chris Stenger crowdfundde voor de animatiefilm Hideous Henk. Na de crowdfunding werden de donateurs onder andere uitgenodigd voor de première, werden ze gewezen op de online release van de serie en hield de producent ze up-to-date over de tegenprestaties. Benieuwd hoe? Bekijk de updates hier.

Hideous Henk
Beeld: Hideous Henk

De muzikanten van de band The Visual crowdfundden voor hun 3e release show. Na de crowdfunding bleven ze onwijs goed in contact met hun donateurs door onder andere updates te delen over het mixproces, een radio-interview en nieuwe releases. Speciaal voor de donateurs deelden ze tevens een korte video-update via sociale media.

Grafische Werkplaats Nijmegen heeft bijna 9.000 euro opgehaald om hun werkplaats te kunnen voorzien van apparatuur en faciliteiten om een breed scala aan grafische technieken toe te kunnen passen. Na de campagne deelden zij de werkzaamheden die zijn uitgevoerd, zoals de inrichting van de zeefdrukkerij en de doka. Voeg daar een leuke collage met foto’s aan toe en je hebt een mooie update!

Cynthia en Ester van ‘Lekkerblijvenlikken’ wisten als geen ander hun donateurs op de hoogte te houden van een maakproces; van nieuwe projecten tot aan spannende wendingen in het project. Neem een kijkje bij hun uitgebreide updates.

Lekkerblijvenlikken HET BOEK
Beeld: Lekkerblijvenlikken HET BOEK

Dit waren een aantal voorbeelden van wat voor content je kunt delen als het gaat om het maakproces. Heb je zelf een goed voorbeeld? Mail het ons gerust via [email protected]. We zijn benieuwd! 

© 2024