OPEN CALL: City, Company & Crowd 2022

OPEN CALL: City, Company & Crowd 2022

‘’"Het traject van City, Company & Crowd heeft Platform Nexus een vliegende start gegeven. Niet alleen op financieel niveau, maar vooral op het niveau van netwerk en publiek. Door de zeer fijne begeleiding van voordekunst, hebben wij de moed gehad culturele organisaties te benaderen waar wij ons verbonden mee voelen, om bijvoorbeeld sponsor of ambassadeur te worden.’’ - Platform Nexus, deelnemer City, Company & Crowd 2021

 

Voor het vijfde jaar op rij bieden Amsterdams Fonds voor de Kunst en voordekunst kleine tot middelgrote instellingen een uniek traject aan genaamd City, Company & Crowd. Met behulp van een workshopreeks worden instellingen begeleid om in totaal 30.000 euro op te halen door middel van crowdfunding, sponsoring en matchfunding. Instellingen worden begeleid door experts van voordekunst.

Voor kleine tot middelgrote instellingen liggen nog vele mogelijkheden voor het creëren van een gezonde financieringsmix open. In de afgelopen vijf jaar haalden al bijna 20 kleine tot middelgrote instellingen in totaal meer dan 300.000 euro op dankzij het City, Company & Crowd traject. We bieden dit jaar 5 instellingen de mogelijkheid om 30.000 op te halen voor een specifiek project. Dit betekent 10.000 euro vanuit crowdfunding en 10.000 euro sponsoring. Wanneer dit succesvol is behaald, matcht het Amsterdams Fonds voor de Kunst dit bedrag met nogmaals 10.000 euro.

 

 

Hoe gaat het traject in zijn werk?

Het traject start in augustus 2022 en eindigt in december en bestaat uit vijf workshops en de sponsor- en crowdfundingcampagne. Samen met experts van voordekunst kijk je samen naar jouw doelgroep, het vinden van de juiste sponsor, het opzetten van een campagne en de campagneplanning. We sluiten de workshopreeks af met een presentatiemiddag.

 

"Het City, Company & Crowd traject biedt veel praktische, toepasbare handvatten voor het financieren van een project, maar ook zelfvertrouwen om volgende stappen te zetten en energie om je onderneming of instelling weer eens goed onder de loep te nemen.’’ - Nienke van der Wal van Young Collectors Circle maakte de Young Collectors Circle Podcast mogelijk via City, Company & Crowd 2020.

 

Dien nu jouw voorstel in!

Het voorstel kun je tot en met 19 juni indienen via dit formulier. Laat ons weten welk project jullie als instelling willen realiseren en waarom het belangrijk is dat dit project er komt. Als deelnemende instelling betaal je 100 euro ex. btw en 9% fee over het opgehaalde doelbedrag.

Als deelnemende instelling moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De instelling heeft een artistieke doelstelling

  • De instelling is een stichting of vereniging

  • De organisatie heeft niet meer dan 10 medewerkers in dienst

  • De instelling is gevestigd in Amsterdam

 

Vragen?

Je kunt altijd met je vragen terecht bij Lisanne Brouwer via [email protected] 

City Company & Crowd wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

 

© 2024