Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Op voordekunst.nl vind je vele crowdfundingcampagnes van creatieve makers. Kan je niet kiezen? Mies en Laura van het voordekunst-team selecteren iedere maand een project die het doneren driedubbel en dwars waard zijn.

 

K*tkanker

Het fotoboek ‘k*tkanker’ is gemaakt voor en door 50 vrouwen met kanker tussen de 20 en 100 jaar. Vijftig krachtige, inspirerende beelden en korte persoonlijke verhalen aangevuld met meer dan 100 tips met praktische adresjes, handige websites en slimme adviezen.

Laura: “De campagne K*tkanker heeft een iets wat ongemakkelijke naam wat gelijk aangeeft wat voor beladen ziekte het is en waar nog te weinig over gesproken wordt. Terwijl ik denk dat de meeste mensen wel één of meerdere personen kent die hiermee te maken hebben gehad. Er zijn al genoeg boeken waarin veel te lezen is over de ziekte zelf maar een boek met foto’s van hoe je litteken eruit gaat zien of waar je de beste pruik kunt kopen, is er niet. Wanneer je ziek bent wil je je niet alleen voelen, dit boek zorgt voor verbintenis. Het kan handvatten geven waar nodig en daarom vind ik dit een hele belangrijke campagne!”

Bekijk de campagne hier >

1HUV9wqA2Rdy4aez.jpg

 

Fotoboek 'Naked the Hague'

aQcfJE7NjeONHR9c.jpg

Naked The Hague is een sociaal-maatschappelijk fotoproject waarbij lichaamsbeeld en zelfacceptatie centraal staan. Het doel is om gewone lichamen weer gewoon te laten zijn en de kracht van kwetsbaar bloot te laten zien. Door middel van 150 dubbele portretten (gekleed en naakt) en de door de deelnemers geschreven motivatieteksten ziet de lezer 'normale' lichamen en leest over de mentale strijd die men soms voert op weg naar het accepteren van zijn lijf.

In de afgelopen 5 maanden heeft fotograaf Leon Schröder 150 mensen gefotografeerd. Dit deed hij om het vervolg van zijn fotoboek Naked Rotterdam te realiseren, namelijk Naked The Hague. Naked The Hague is een sociaal maatschappelijk fotoproject waarbij lichaamsbeeld en zelfacceptatie centraal staan. Belangrijke thema’s in een visuele cultuur waar ons constant wordt verteld hoe we eruit moeten zien. Dankzij de deelnemers kan Leon een tweede boek maken waar we mensen zien zoals ze zijn, met en zonder kleding aan. Ik zie dit project graag als bijdrage aan een samenleving waar we meer waarde hechten aan dat we er mogen zijn.

Bekijk de campagne hier >

© 2024