Bekijk onze nieuwe video: #maakhetsamen

Bekijk onze nieuwe video: #maakhetsamen

Vandaag lanceren we een nieuwe videocampagne die bedoeld is om makers en cultuurliefhebbers bijeen te brengen. De positieve boodschap: maak het samen. Met deze video benadrukken we de kracht van publiek in de creatieve sector. 

De kracht van publiek

Niet alleen de politiek of de elite, ook het publiek heeft een stem in wat voor kunst er komt. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust, en zijn bereid om bij te dragen aan creatieve projecten die zij de moeite waard vinden. De video is volgens voordekunst een mooie manier om de kracht van deze samenwerking te benadrukken. Want zonder publiek geen kunst. 

Crowdfunding is ontstaan in de creatieve sector, maar groeit momenteel vooral in populariteit op het gebied van bedrijfsfinanciering (dat particulieren kunnen investeren in ondernemers of bestaande bedrijven). Steeds meer gevestigde ondernemers ontdekken crowdfunding en een groter publiek draagt bij. 

In de cultuursector zijn het momenteel echter met name de zelfstandige kunstenaars en kleine tot middelgrote instellingen die zich aan crowdfunding wagen. De gevestigde namen blijven achter. Vreemd, want het publiek doneert graag. Niet voor niets slaagt op voordekunst.nl ruim 80% van de campagnes. 

Maak het samen

In de sfeervolle video zijn drie makers te zien die letterlijk worden ondersteund door hun donateurs. Zo illustreert het filmpje op speelse wijze de boodschap: maak het samen. Om de video te realiseren is voordekunst zelf ook de samenwerking aangegaan. Iedereen op de set, van regisseur tot figurant, heeft zelf gedoneerd of gecrowdfund via voordekunst. 

De video is ontwikkeld door reclamebureau KesselsKramer en te zien via Vimeo, Facebook en Twitter. Vrijwel alle betrokkenen hebben zelf ook gecrowdfund. De regie was in handen van Eefje Suijkerbuijk (Redhead at the Vondelbeach) en als art director was Gijs van den Berg (Gewoon Koffie) verantwoordelijk voor het concept. De muziek is geschreven en uitgevoerd door Aidan & The Wild, die ook in de video te zien is. Ballerina Khalya Fitzpatrick is onderdeel van de Junior Company van het Nationale Ballet, die eerder dit jaar ruim € 33.000 crowdfundde via voordekunst. Ook de figuranten zijn donateurs en / of makers.

Over voordekunst

Via voordekunst.nl hebben ruim 155.000 donateurs meer dan 2.600 creatieve projecten mogelijk gemaakt. Er is al € 15,5 miljoen gedoneerd. Ook verschillende fondsen en financiers vinden betrokkenheid tussen kunst en publiek van belang en dragen bij aan campagnes op het platform. Het slagingspercentage is ruim 80% en voordekunst werkt samen met verschillende fondsen en financiers, zoals VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Limburg en BankGiro Loterij Fonds. 

Wil jij helpen onze boodschap te verspreiden? Deel de video dan op je Facebookpagina

© 2024