Leve het Geven: matchfunding voor makers en instellingen

Leve het Geven: matchfunding voor makers en instellingen

Goed nieuws! Vanaf nu dragen alle provinciale afdelingen van Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Makers en instellingen die een crowdfundingcampagne starten op voordekunst, kunnen daarbij een donatie ontvangen van één van de provinciale afdelingen Prins Bernhard Cultuurfonds. Alle twaalf provinciale afdelingen van Prins Bernhard Cultuurfonds dragen bij! 

Voordekunst, Prins Bernhard Cultuurfonds en Cinecrowd, in opdracht van Platform ACCT, bundelen de krachten om geven aan makers en instellingen voor de gehele creatieve sector te verbeteren. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds. Lees meer >’’

 

Hoe werkt matchfunding?

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, kan Prins Bernhard Cultuurfonds door middel van een donatie bijdragen aan het project. Dit noemen we matchfunding. 

  1. Je start een crowdfundingcampagne op voordekunst of Cinecrowd.

  2. Projectmedewerkers van voordekunst schrijven voor jouw project een aanvraag en leggen dit voor aan het Prins Bernhard Cultuurfonds. Jij hoeft hier als maker of instelling niks voor te doen!

  3. Prins Bernhard Cultuurfonds beoordeelt de aanvraag en beslist of en hoeveel zij willen bijdragen.

  4. Aanvraag goedgekeurd! Wij storten het bedrag bij op de teller van de crowdfundingcampagne!

 

En wist je dat iedere euro die een matchfunding partner inlegt, gemiddeld 6 euro uit de crowd oplevert? Op deze manier maken maker of instelling, donateur en fondsen samen meer creatieve projecten mogelijk. Leve het Geven! Je kunt hier meer lezen over matchfunding.

Geïnspireerd geraakt? Stuur vrijblijvend je idee in en je hoort binnen twee dagen of het past op voordekunst. 

Wil je eerst meer weten over crowdfunden en hoe dit in zijn werk gaat? Lees hier meer over crowdfunden.

 

 

© 2021