‘’Ik denk dat er veel mooie dingen ontstaan doordat wij alle drie hebben gegeven’’ - In gesprek met muzikaal cabaretduo Spruijt & Opperman en gever Wim de Bundel

‘’Ik denk dat er veel mooie dingen ontstaan doordat wij alle drie hebben gegeven’’ - In gesprek met muzikaal cabaretduo Spruijt & Opperman en gever Wim de Bundel

Voor Leve het Geven spraken we met muzikaal cabaretduo Spruijt en Opperman en Wim de Bundel. In 2017 voerden Carlie Spruijt en Eva Opperman een crowdfundingcampagne via voordekunst voor hun eigen cd. Een donatie uit onverwachte hoek leidde tot een bijzondere geefrelatie. Wim de Bundel doneerde namelijk aan de campagne van het duo en sindsdien werken ze vaker samen. Wim werkte 25 jaar lang bij Delta Lloyd en Nationale Nederlanden. Na zijn vertrek in 2020 heeft hij zijn eigen platform opgericht: Geven is Leven.nl. In Westlandtheater de Naald vertellen Wim, Eva en Carlie over hun geefrelatie en samenwerking.

 

We ontmoeten Eva, Carlie en Wim in Westlandtheater de Naald, thuisbasis van het muzikaal cabaretduo. In 2017 startte Eva en Carlie een crowdfundingcampagne om samen met donateurs hun eigen cd mogelijk te maken. In totaal haalde het duo meer dan 9.000 euro op dankzij 128 donateurs. Eén van die donateurs was Wim de Bundel. 

Eva: ‘’Ik werd gebeld en iemand had een voicemail achtergelaten en die ging ongeveer zo: ”Hoi, ik ben Wim de Bundel, ik heb jullie project gezien op voordekunst, ik wil graag dat laatste zetje geven. Kop koffie drinken?’’

Wim kwam dankzij crowdfundingplatform Cinecrowd, crowdfundingplatform voor film, in aanraking met crowdfundingcampagnes en is ook op voordekunst gaan kijken. Maar de drijfveer om te geven begon al eerder. 

Wim: ‘’Toen mijn moeder kwam te overlijden, vertelden velen die afscheid kwamen nemen dat mijn moeder zo lief was en zoveel mensen had geholpen, ook mensen die ze niet per se kende. En dat was een beetje in mijn hoofd genesteld: Mensen helpen die niet direct in de eerste lijn liggen. Ik ben gaan snuffelen tussen projecten op Cinecrowd en later ook bij voordekunst en ben gaan bedenken: wat vind ik nou leuk? Toen zag ik het project van Carlie en Eva en daar zat ook het nummer in ‘Leer me kennen’ in. Dat sprak mij zo aan dat ik hen ben gaan volgen.’’

  

‘’Ik werd gebeld en iemand had een voicemail achtergelaten en die ging ongeveer zo: ”Hoi, ik ben Wim de Bundel, ik heb jullie project gezien op voordekunst, ik wil graag dat laatste zetje geven. Kop koffie drinken?’’

 

Wim: ‘’Ik heb hun contactgegevens opgezocht en aangegeven: ‘Ik wil de tegenprestatie ‘Een lied op maat’, maar dan gaat het lied niet naar mij, maar naar een goed doel. Op die manier laat je de droom van een artiest uitkomen, maar help je ook de maatschappij mooier maken. En dat was voor mij eigenlijk hoe ik mijn leven wilde inrichten, mensen helpen en met dat helpen, weer anderen helpen. En daar zijn gewoon hele leuke dingen uitgekomen.’’

Carlie: ‘’Want als Wim de Bundel eenmaal je nummer heeft…’’

 

Lees het hele interview op Levehetgeven.nl!

 

Foto's: Caecilia Rasch

 

 

© 2024