Voordekunst kiest: The Boom Bus

Voordekunst kiest: The Boom Bus

Annabel en Bram in de promotievideo van The Boom Bus

Met z’n tweeën in een busje naar Griekenland rijden, klinkt natuurlijk fantastisch. Nog fantastischer is het als je van plan bent op die reis vluchtelingenkampen en asielzoekerscentra afgaat om samen met kinderen muziek te maken.

Het idee van de Boom Bus ontstond toen Bram en Annabel hun zorg uitten naar elkaar over de kinderen die op dit moment op de vlucht zijn en zoveel zijn kwijtgeraakt. Door een route van Amsterdam naar Athene af te leggen langs asielzoekerscentra, vluchtelingenkampen en noodopvangcentra, willen ze iets betekenen voor de mensen op deze plekken.

“Door middel van een documentaire kunnen wij het draagvlak voor vluchtelingen vergroten”

Zoals ze vertellen in hun promotievideo is Bram afgestudeerd muzikant en Annabel is fotograaf en documentairemaker. Door hun reis te documenteren en ook achteraf te tonen hopen ze het draagvlak voor vluchtelingen te vergroten.

Voordekids!

Zowel Bram als Annabel hebben zelf veel met kinderen gewerkt en zijn ervan overtuigd dat kunst een van de belangrijkste middelen is om andere mensen hulp te bieden en verandering te scheppen. Muziek helpt bij het verwerken van een trauma. Door de nadruk te leggen op samenspel, dynamiek, ritmes en melodieën worden sociale vaardigheden versterkt en is er een positief effect op cognitief, creatief en emotioneel vlak.

Meiden_Boom_BusKinderen met boomwhackers

Sociale troubadours met boomwhackers

Met boomwhackers (fel gekleurde buizen in verschillende grootte, die een geluid maken zodra je hiermee tikt) hebben ze lessen ontwikkeld waarin taal geen barrière zal vormen. Ook is het de bedoeling dat de sociale troubadours een set boomwhackers achter laten, zodat de muzieklessen door kunnen gaan. De ‘boomwhacker’ wordt overgedragen.

Lieve berichten en gulle gevers

Inmiddels voeren ze campagne op voordekunst. Bram vertelt dat de steun die ze krijgen van mensen hartverwarmend is: “We krijgen enorm veel lieve berichten en fantastische donaties.” 

“Mensen die zelf niet veel te besteden blijken vaak gulle gevers te zijn en ontzettend betrokken te zijn bij het probleem wat wij aan willen pakken.”, vertelt Annabel. De mailbox van het duo staat vol met berichten en emails van oud-docenten, oud-medestudenten en andere die ontzettend enthousiast reageren en het project staan.

Ben jij ook enthousiast over The Boom Bus? Door een donatie te doen ontvang je bijvoorbeeld tickets voor de première van de documentaire! Doneren aan dit prachtige project kan nog tot 6 augustus 2017. Je bekijkt de projectpagina van The Boom Bus hier.

© 2024