Het Klimaatmuseum
Het klimaat heeft kunst nodig!
Het Klimaatmuseum gaat over een van de grootste uitdagingen van dit moment: klimaatverandering. Samen met kunstenaars en het publiek geeft Het Klimaatmuseum een artistiek en hoopvol antwoord op de klimaatcrisis.
Dit najaar organiseert het spiksplinternieuwe museum de allereerste tentoonstelling. Een pop-up midden op Utrecht Centraal Station. Hoe tof is dat! Allerlei kunstenaars en performers staan al klaar om mee
Het Klimaatmuseum
Het klimaat heeft kunst nodig!
Het Klimaatmuseum gaat over een van de grootste uitdagingen van dit moment: klimaatverandering. Samen met kunstenaars en het publiek geeft Het Klimaatmuseum een artistiek en hoopvol antwoord op de klimaatcrisis.
Dit najaar organiseert het spiksplinternieuwe museum de allereerste tentoonstelling. Een pop-up midden op Utrecht Centraal Station. Hoe tof is dat! Allerlei kunstenaars en performers staan al klaar om mee te doen.
Maar de pop-up is alleen mogelijk met jouw steun. Help je mee? Samen zorgen we voor een beter klimaat en een duurzamere wereld. Bedankt!
Line-up

Daan Roosegaarde - Smog Free Ring
Next Nature Network - Kweekvlees Kookboek
Maarten Vanden Eynde - The Great Decline 2
Emma van der Leest - The Microbial Vending Machine
We Are Sun City - C.O.S.A.S. (City of Sounds and Silence)
Diana Scherer - Dress uit Rootbound 2
Angelina Kumar - Bob & Bits
Ingrid Govers - tentoonstellingsontwerp
Multitude - grafisch ontwerp
Studio Met Met - productie en ondersteuning ontwerp
Yvonne Dubbers en Nils van Beek (TAAK) - curatoren
Vraag & antwoord
Waar en wanneer is de pop-up te zien?
De pop-up vindt plaats van 15 oktober tot en met 2 november 2019. De pop-upruimte is te vinden midden in de stationshal van Utrecht Centraal Station, ter hoogte van perron 19-20.
Waarom moet deze pop-up er komen?
Klimaatverandering is abstract en ingewikkeld. Maar als we meer creativiteit en verbeeldingskracht gebruiken, wordt het begrijpelijker en invoelbaarder. Dan creëren we ook de ruimte om op een hele nieuwe manier na te denken over een duurzamere wereld. En juist kunstenaars, designers, performers en andere creatievelingen zijn daar super goed in. Daarom geeft Het Klimaatmuseum hen een podium.
Waar wordt mijn bijdrage aan besteed?
De pop-up wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van diverse partijen: fondsen, sponsors, particulieren en een eigen bijdrage van het team. Met de opbrengst van de crowdfunding kan naast de presentatie ook een uitgebreid programma worden georganiseerd. Bestaande uit meet-ups, een slotdebat en performances. Juist dit programma zorgt voor de verbinding tussen de kunstenaars en het publiek. Het maakt de pop-up compleet.
Wat gebeurt er met Het Klimaatmuseum na de pop-up?
Het doel is om zo snel mogelijk van een museum met wisselende online en offline activiteiten uit te groeien tot een permanent museum met doorlopende tentoonstellingen en programma’s.
Meer informatie vind je op www.hetklimaatmuseum.nl.

ANBI-status
Het Klimaatmuseum is een culturele ANBI. Dit biedt donateurs extra belastingvoordeel. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift met 1,25 verhogen en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Dat is dus erg gunstig!
Sponsorships
Wil je meer doen voor Het Klimaatmuseum? Dat kan. We bieden sponsorships geheel op maat voor bedrijven, organisaties en particulieren. Stuur een mailtje naar [email protected] voor meer informatie.
De pop-up wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwste donaties

Joost van Schie
8-10-2019 17:44Ik zie veel potentie in via de culturele weg klimaatbewustzijn te bevorderen. Veel succes en tot ziens op het station.

Renee Schonthal
8-10-2019 09:57belangrijk om te tonen wat het effect kan zijn van klimaat verandering!

Iris
8-10-2019 05:49Omdat alles hier om vraagt! NU is het moment!