The Construction Club Makerstraject

In samenwerking met het VSBfonds

Speciaal voor popmuzikanten, hiphop dansers, mode-ontwerpers, street artists en spoken word kunstenaars biedt voordekunst samen met het VSBfonds een adviestraject voor nieuwe makers aan voor het opzetten en uitvoeren van jouw crowdfundingcampagne.

Crowdfunding is niet alleen een alternatieve financieringsmethode, maar ook een manier om publiek te vinden en aan je te binden. Samen met gelijkgestemde makers leer je over crowdfunding, marketing, publieksbereik en -behoud en alles wat bij het ‘je eigen baas zijn’ komt kijken.

Makers uit The Construction Club Makerstraject 🌟

Wat houdt het Makerstraject in?

> Je neemt deel aan een online workshop crowdfunding, samen met vier andere makers uit het makerstraject

> Je krijgt een online een-op-een adviesgesprek over je crowdfundingcampagne.

> Tijdens de crowdfundingcampagne krijg je persoonlijke begeleiding met wekelijkse contactmomenten.

> Er wordt een online netwerkbijeenkomst georganiseerd waarbij ervaringen worden gedeeld met andere makers.

> Deelname aan The Construction Club Talks, waarbij onderwerpen als boekhouding, subsidie en opdrachtgeverschap aan bod komen.

Kortom, je wordt onderdeel van een netwerk van gelijkgestemde makers zodat je je kunt ontwikkelen op het gebied van crowdfunding, marketing, publieksbereik en -behoud en alles wat bij het ‘je eigen baas zijn’ komt kijken. Om juist in deze tijd makers aan te moedigen om naar alternatieve financieringsmiddelen te kijken en publiek in kaart te brengen!

makerstraject voordekunst
Fee over het Makerstraject

Voorwaarden

> Je wilt komende 3 maanden een crowdfunding campagne starten voor jouw creatieve project.

> Je hebt minimaal 6.500 euro nodig om je project te realiseren. 

> Je bent werkzaam in een van de volgende gebieden; popmuziek, elektronische muziek, hiphop, spoken word, comedy, mode of street art. 

Kosten

Het traject (t.w.v. € 500 per maker) wordt mogelijk gemaakt door het VSBfonds. Je hoeft hier, naast de reguliere kosten van voordekunst, dus niets voor te betalen! 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Of heb je nog vragen? Mail dan naar Mies Koppelmans: [email protected]

makerstraject voordekunst
Fee over het Makerstraject

The Construction Club

Voor de startende maker die het lekker zelf wilt doen
TCC bijeenkomst
Foto: Jordy Brada

Dat je jong bent en een creatief beroep hebt betekent dat je slim moet handelen. The Construction Club is voor nieuwe makers. Wij vertellen je alles wat je moet weten om het zelf op te knappen.

Tijdens de The Construction Club Talks vertellen wij je alles wat je moet weten over zelfstandig ondernemen als maker. Onze evenementen vinden een paar keer per jaar plaats en geven je alle info die je nodig hebt over het opstarten van je eigen onderneming. Van opdrachtgevers tot administratie, van crowdfunding tot sponsoring: hoe deal je ermee?

Binnen twee uur krijg je van onze kenners een bord vol super bruikbare informatie om je eigen creative onderneming te kunnen starten. 

Foto: Jordy Brada

We've got issues

Wil je onze beste info in je mailbox ontvangen? Elke maand krijg je een nieuwe The Construction Club Issue, met speciaal voor jou geschreven en gecureerde artikelen over het leven van een startende maker. Een perfecte aanvulling op de bijeenkomsten. 

Klik hier om je aan te melden

Je krijgt elke maand één mail van ons met drie artikelen. 

© 2024