Speciaal voor popmuzikanten, hiphop dansers, mode-ontwerpers, street artists en spoken word kunstenaars biedt voordekunst samen met het VSBfonds een adviestraject voor nieuwe makers aan voor het opzetten en uitvoeren van jouw crowdfundingcampagne.
Crowdfunding is niet alleen een alternatieve financieringsmethode, maar ook een manier om publiek te vinden en aan je te binden. Samen met gelijkgestemde makers leer je over crowdfunding, marketing, publieksbereik en -behoud en alles wat bij het ‘je eigen baas zijn’ komt kijken.
''In dit traject wil ik leren hoe ik net als op het podium mijn publiek bij het proces kan betrekken''
Fee rondde succesvol haar crowdfundingcampagne af en kan nu haar debuut EP mogelijk maken.
''Via het Makerstraject hoop ik meer inzicht te krijgen in hoe ik mijzelf kan profileren als maker''
Hij maakte zijn theatershow 'Presence' mogelijk; een crossover tussen hiphop en Qi-Gong.
> Je neemt deel aan een online workshop crowdfunding, samen met vier andere makers uit het makerstraject
> Je krijgt een online een-op-een adviesgesprek over je crowdfundingcampagne.
> Tijdens de crowdfundingcampagne krijg je persoonlijke begeleiding met wekelijkse contactmomenten.
> Er wordt een online netwerkbijeenkomst georganiseerd waarbij ervaringen worden gedeeld met andere makers.
> Deelname aan The Construction Club Talks, waarbij onderwerpen als boekhouding, subsidie en opdrachtgeverschap aan bod komen.
Kortom, je wordt onderdeel van een netwerk van gelijkgestemde makers zodat je je kunt ontwikkelen op het gebied van crowdfunding, marketing, publieksbereik en -behoud en alles wat bij het ‘je eigen baas zijn’ komt kijken. Om juist in deze tijd makers aan te moedigen om naar alternatieve financieringsmiddelen te kijken en publiek in kaart te brengen!
> Je wilt komende 3 maanden een crowdfunding campagne starten voor jouw creatieve project.
> Je hebt minimaal 6.500 euro nodig om je project te realiseren.
> Je bent werkzaam in een van de volgende gebieden; popmuziek, elektronische muziek, hiphop, spoken word, comedy, mode of street art.
Het traject (t.w.v. € 500 per maker) wordt mogelijk gemaakt door het VSBfonds. Je hoeft hier, naast de reguliere kosten van voordekunst, dus niets voor te betalen!
Ben je geïnteresseerd? Of heb je nog vragen? Mail dan naar Mies Koppelmans: [email protected]
Kunst en cultuur verruimen ons denken over alledaagse dingen, maar ook over grote thema's zoals de medemens of het leven. Daarom vindt VSBfonds het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met, meedoen aan en genieten van kunst en cultuur. In samenwerking met voordekunst heeft VSBfonds een speciale beleidslijn ontwikkeld voor makers die zich voor het eerst aan het publiek willen tonen.
Vanaf maart hoor je elke maand één maker van Het Makerstraject in de podcast 'De Makers' bij Dide Vonk! Zangeres & theatermaker Dide Vonk voelde een gemis tussen kunstopleiding en werkveld. Want hoe verdien je als maker je geld? Hoe hou je jezelf productief en breng je je werk aan de man? Zo ontstond 'De Makers': Dé podcast voor makers, artiesten en liefhebbers. In elke aflevering bevraagt Dide hoe andere makers dat doen: Leven & Ondernemen in Kunst & Cultuur!
Dat je jong bent en een creatief beroep hebt betekent dat je slim moet handelen. The Construction Club is voor nieuwe makers. Wij vertellen je alles wat je moet weten om het zelf op te knappen.
Tijdens de The Construction Club Talks vertellen wij je alles wat je moet weten over zelfstandig ondernemen als maker. Onze evenementen vinden een paar keer per jaar plaats en geven je alle info die je nodig hebt over het opstarten van je eigen onderneming. Van opdrachtgevers tot administratie, van crowdfunding tot sponsoring: hoe deal je ermee?
Binnen twee uur krijg je van onze kenners een bord vol super bruikbare informatie om je eigen creative onderneming te kunnen starten.
Wil je onze beste info in je mailbox ontvangen? Elke maand krijg je een nieuwe The Construction Club Issue, met speciaal voor jou geschreven en gecureerde artikelen over het leven van een startende maker. Een perfecte aanvulling op de bijeenkomsten.