Partner aan het woord: Ilona Roolvink, ABN AMRO

Partner aan het woord: Ilona Roolvink, ABN AMRO

Ilona Roolvink. Foto: Catharina Gerritsen

Ilona Roolvink is Senior Sponsoring Manager Kunst & Cultuur bij ABN AMRO. De bank is sinds 2014 jaar partner van voordekunst. Een vruchtbare samenwerking, volgens Roolvink: “voordekunst is een schitterend initiatief dat in vijf jaar heeft aangetoond niet alleen relevant te zijn, maar ook succesvol.” 

2

Fotografie: Catharina Gerritsen

Roolvink is enthousiast over de samenwerking met voordekunst: “Samen geloven wij in kunst en cultuur, geloven wij in ondernemerschap en geloven wij in talentontwikkeling. Dit zijn de gemene delers die in het DNA van onze organisaties zit. Dit is waarom deze samenwerking ook zo waardevol is.” 

“Samen geloven wij in kunst en cultuur, geloven wij in ondernemerschap en geloven wij in talentontwikkeling."

3

Fotografie: Catharina Gerritsen

ABN AMRO en cultuur gaan al lang en goed samen. Cultuur neemt binnen sponsoring van de bank een belangrijk plek in. Met de sponsering wil ABN AMRO dat kunst, muziek, design en theater een zo breed mogelijk publiek bereiken. “Crowdfunding is een goede aanvulling op bestaande financieringsvormen en kan ondernemers verder helpen met hun financiering. Wij steunen voordekunst om het ondernemerschap in de culturele sector ook op deze manier te stimuleren”, aldus Roolvink.

“We hebben immers hetzelfde doel: dat er meer mooie dingen gemaakt worden.” 

De bank wilt meer partner zijn dan sponsor. Roolvink: “We maken zo effectief mogelijk gebruik van de mogelijkheden van onszelf en van die van onze partners. Wij stellen onze kennis en ons netwerk daarbij beschikbaar.” Ook in de samenwerking met voordekunst is dit zo. “We hebben immers hetzelfde doel: dat er meer mooie dingen gemaakt worden.”

In de komende periode wil voordekunst zich meer richten op de begeleiding van kunstenaars en kunstinstellingen die gebruik maken van het platform. “Wij hebben hier al de nodige ervaring in opgedaan. Bovendien willen veel van onze medewerkers jonge ondernemers graag coachen. Als organisaties kunnen wij hierin samenwerken, de krachten bundelen en elkaar versterken.”

4

Fotografie: Catharina Gerritsen

Wil jij meer weten over ABN AMRO? Klik dan hier voor meer informatie. 

 

Tekst: Hotel Content

Foto's: Catharina Gerritsen

© 2024