Stichting Haags Industrieel erfgoed (SHIE) en Eindeloos zijn weer een nieuw samenwerkingsproject aangegaan voor het samenstellen en uitgeven van een boek. Eerder gaven we samen al Nieuw in Oud, 20 jaar herbestemming Haags industrieel erfgoed en Hollands Spoor, Een koninklijk treinstation uit.
Van Nieuw in Oud gaan we nu een tweede deel maken: Nieuw in Oud, Binckhorst Den Haag Ook in het nieuwe boek, dat
Stichting Haags Industrieel erfgoed (SHIE) en Eindeloos zijn weer een nieuw samenwerkingsproject aangegaan voor het samenstellen en uitgeven van een boek. Eerder gaven we samen al Nieuw in Oud, 20 jaar herbestemming Haags industrieel erfgoed en Hollands Spoor, Een koninklijk treinstation uit.
Van Nieuw in Oud gaan we nu een tweede deel maken:
Nieuw in Oud, Binckhorst Den Haag
Ook in het nieuwe boek, dat gepland staat voor oktober 2020, zullen vormgeving en fotografie een prominente rol spelen. Het boek zal twaalf projecten beschrijven en in beeld brengen. Zowel de geschiedenis van de diverse bedrijfslocaties en firma’s als de herontwikkeling van de complexen worden voor het voetlicht gebracht. Dit geheel wordt gelardeerd met tien verrassende typische Binckhorst erfgoedelementen.

De Binckhorst
De transformatie van het Haagse industriegebied de Binckhorst maakt de laatste tijd een tempoversnelling door. De aanleg van de Rotterdamsebaan in het gebied nadert zijn voltooiing en grote woningbouwcomplexen staan op het punt om te verrijzen of zijn al in gebruik genomen. Een deel van het waardevolle industrieel erfgoed heeft een beschermde status gekregen en de verwachting is dat dit na herbestemming behouden blijft. De SHIE heeft zich hiervoor sterk gemaakt en wil in deze fase van het ontwikkelingsproces de aandacht vestigen op de geslaagde herbestemmingsprojecten in de Binckhorst.
Daarmee wil de SHIE het draagvlak vergroten voor goede herbestemming van het overige industrieel erfgoed in het gebied.

Wie zijn wij
De SHIE is opgericht in 1993 en ruim 25 jaar actief op het gebied van inventarisatie, behoud en herstel van het industrieel erfgoed in de Haagse regio. Dit gebeurt door het laten restaureren van bijzondere objecten zoals muurreclames, zich in te zetten voor behoud van bedreigd erfgoed en door het uitdragen van kennis over industrieel erfgoed.
De auteur Koos Havelaar is kunsthistoricus en heeft jarenlange ervaring met onderzoek op gebied van industrieel erfgoed in Nederland en specifiek in Den Haag. Daarnaast heeft hij over dit onderwerp en over thema’s binnen de architectuurgeschiedenis, stads- en reclamegeschiedenis gepubliceerd en presentaties gegeven.
Eindeloos ontwerpen en uitgeven is een collectief van drie ontwerpers. Rond kunst en cultuur geven zij bijzondere boeken uit. Onderscheidende uitgaven waarin zij hun liefde voor het vak tonen en waarin zij zelf de rol van initiatiefnemer vervullen. Altijd met één uitgangspunt: bestemd voor liefhebbers van mooi papier en met oog voor detail.

Tegenprestaties
Als tegenprestatie kunnen wij onder andere drie bijzondere boeken aanbieden! De eerder genoemde, door Eindeloos uitgegeven Nieuw in oud, 20 jaar herbestemming Haags industrieel erfgoed, Hollands Spoor, Een Koninklijk treinstation, waarin de vernieuwing van station Hollands Spoor in Den Haag rond 1890 centraal staat en Tekens aan de wand, Geschilderde muurreclames in Nederland. U kunt natuurlijk ook kiezen voor het nieuw uit te brengen boek, de reden van deze crowdfundingactie, maar we hebben meer tegenprestaties! Zie daarvoor de balk rechts op deze pagina.

Nieuwste donaties

Show it 360
11-01-2020 15:02We like art and heritage projects.

JJZ
8-01-2020 10:05Grote ontwikkelingen in een interessant gebied, helder en overzichtelijk in beeld gebracht. Dit verdient steun!

Eric Giesbers
7-01-2020 09:55Mooi project van onze Haagse vrienden. Veel succes gewenst vanuit Deventer: Stichting Industrieel Erfgoed Deventer.