update:
Dank jullie wel! Wij zijn sprakeloos, en we zijn heel erg blij dat ons project zo warm is ontvangen. We hebben al iets meer geld opgehaald dan we minimaal nodig hebben voor de cello van Davy, maar donaties blijven welkom.
Dit extra geld willen we gebruiken om een altvioolstok, snaren, hars en andere muziekbenodigdheden mee te nemen naar Malawi en te schenken aan “The Blantyre Music Society&
update:
Dank jullie wel! Wij zijn sprakeloos, en we zijn heel erg blij dat ons project zo warm is ontvangen. We hebben al iets meer geld opgehaald dan we minimaal nodig hebben voor de cello van Davy, maar donaties blijven welkom.
Dit extra geld willen we gebruiken om een altvioolstok, snaren, hars en andere muziekbenodigdheden mee te nemen naar Malawi en te schenken aan “The Blantyre Music Society”.
Donaties in natura, zoals ingespeelde snaren voor strijkinstrumenten, zijn ook van harte welkom. Zo heeft Nico uit Wageningen al een stevige glasfiber cellokist gedoneerd. Stuur hiervoor een mail naar: [email protected].
Een Cello voor Davy in Malawi
Toen ons reisplan om onze kwintetvriendin Barbara in Malawi op te zoeken vorm begon te krijgen, rees natuurlijk direct de vraag of daar een cello beschikbaar zou zijn om samen te kunnen spelen. Toen kwam ons het verhaal van de cellist Davy ter ore. Davy leert zichzelf cello spelen op een van de kerk geleend instrument. En onze vriendin Barbara ziet dat hij talent heeft en welk groot plezier het musiceren hem brengt!
Malawi is éen van de armste landen ter wereld. Davy zal nooit een cello voor zichzelf kunnen kopen.
Zo kwamen we op het idee om een cello voor Davy mee naar Malawi te nemen. En om die cello te kunnen kopen vragen we uw hulp. Voor een cello met stok, een kist en de transportkosten naar Malawi hebben we ongeveer 1300 euro nodig.
Misschien halen we met deze fundraising iets meer geld op. Dan kunnen we behalve een cello ook een altvioolstok, nieuwe snaren, hars en andere muziek benodigdheden voor de muziekvrienden van Barbara in Blantyre meenemen.
Als we eind november in Malawi zijn organiseren we een muziekavond met Davy en de andere muziekvrienden van Barbara. We zullen dan in verschillende bezettingen met elkaar en voor elkaar musiceren. Deze avond gaan we live streamen naar YouTube.
Bij voorbaat heel veel dank!
Alle donateurs ontvangen van ons een financiële verantwoording van dit project.

Davy Ntiza
Davy Ntiza is 22 jaar oud. Hij is geboren in een dorpje in het zuidelijkste puntje van Malawi. Toen hij 11 was is hij met zijn ouders, twee zusjes en zijn broer naar de stad Blantyre verhuisd. Op dit moment studeert Davy Business aan een hogeschool in Blantyre.
Barbara heeft Davy ontmoet bij het orkest "the Blantyre Music Society". "Hij is ontzettend aardig!"
Sinds drie jaar kan Davy af en toe een heel krakkemikkige cello lenen van de kerk en daarmee is hij helemaal zelf aan de slag gegaan. Hij speelt inmiddels goed cello. Hij vertelde aan Barbara: "The cello has a great sound, and when I am playing the cello I feel great inside my heart. It brings much joy to me. I love the cello".
Barbara: "Hij heeft echt talent dus ik gun het hem zo dat hij zijn eigen cello krijgt!"
Ons strijkkwintet
Ons strijkkwintet bestaat uit Barbara Swarthout (viool/altviool), Pao Lien Djie (viool), Annekee Dufour (viool/altviool), Niels Lenderink (altviool) en Frederik Furnée (cello).
Ons kwintet is bijna dertig jaar geleden begonnen als strijkkwartet. Tijdens een tournee van het VU-orkest, het studentenorkest waar Barbara, Niels, Frederik en Annekee destijds in speelden, ontdekten we hoe fijn het was om met elkaar strijkkwartet te spelen. Omdat we allemaal eigenlijk ook in andere strijkkwartetten speelden noemden we ons "Het Overspelkwartet".
Die andere kwartetten werden opgedoekt of raakten uit beeld, maar wij bleven samen spelen en samen eten. En we stopten samen met roken, en bij liefdesverdriet speelden we samen de hele avond emotionele en langzame delen in mineur. Na de studie slokten carrières en gezinnen veel van onze tijd op, maar ons strijkkwartet hield stand!
Barbara vertrok voor haar werk als tropenarts enkele jaren naar Pakistan. En toen werd Pao Lien lid van het kwartet. Barbara kwam terug, en Niels vertrok voor een paar jaar naar Myanmar. Dus toen kocht Annekee een altviool en zo konden we vrolijk verder kwartetten. En toen iedereen weer in Nederland woonde, was Het Overspelkwartet een kwintet geworden.
Op dit moment kwartetten we weer omdat Barbara vier jaar geleden naar Blantyre in Malawi is verhuisd. Haar man Todd ging daar werken als epidemioloog. Barbara is in hun woonplaats een huisartsenpraktijk begonnen, en ze geeft er vioolles.
Maar we spelen natuurlijk het liefst met zijn vijven. En daarom verheugen we ons enorm op het bezoek aan Barbara, Todd, de twee zoontjes Ilan en Amit en hun muziekvrienden, onder wie Davy.

Nieuwste donaties

Jeroen
8-10-2019 09:40Fantastisch idee!

Meike
8-10-2019 06:29Wat geweldig om dit ensemble zo te steunen!

Ronald
7-10-2019 10:12Wat leuk dat jullie dit doen. Muziek verbind de wereld!