Help de Rolantino's zodat zij hun concerten in Litouwen kunnen geven.
De video en andere uitvoeringen zijn te zien op YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=EX-liije7w0
Even voorstellen: muziekgroep DE ROLANTINO’S en demuzikaal leiderDe oprichtster van onze muziekgroep is Annelies Kars. Sinds 1976 geeft zij aandiverse doelgroepen muziekles in Schiedam, ook aan mensen met een beperking. Deresultaten die deze leerlingen behalen zijn zo
Help de Rolantino's zodat zij hun concerten in Litouwen kunnen geven.
De video en andere uitvoeringen zijn te zien op YouTube.
https://www.youtube.com/watch?v=EX-liije7w0
Even voorstellen: muziekgroep DE ROLANTINO’S en demuzikaal leiderDe oprichtster van onze muziekgroep is Annelies Kars. Sinds 1976 geeft zij aandiverse doelgroepen muziekles in Schiedam, ook aan mensen met een beperking. Deresultaten die deze leerlingen behalen zijn zo goed, dat Annelies in 1995serieus is gaan nadenken over het vormen van een muziekgroep voor deze specialedoelgroep. Je kunt echter niet over één nacht ijs gaan, want er komt meer bijkijken dan alleen maar leuk samen muziek maken.
Er wordt veel inzet van je gevraagd en je moet er ook een behoorlijk stukje van je vrije tijd voor inzetten.
In oktober 1996 besloot zij de persberichten eruit te doen en een groep te beginnen voor mensen met een beperking. Er waren binnen vier dagen dertien aanmeldingen en er was al snel in de daarop volgende weken een behoorlijke toeloop: 22 leden en het was een groot feest.
En dan krijg je natuurlijk ook te maken met de aanschaf van instrumentarium.Fondsen dragen niet vaak bij in een dergelijke aanschaf, maar voor de muziekgroep is dit wel gelukt. In oktober 1996 konden de repetities van start.
Toen alleen nog de naam voor de groep. Het woordje Annelies, of een stukje hiervan, moest er natuurlijk in verwerkt worden, daar zij de oprichtster is. De naam van de eerste sponsor was Roland (van de elektronische piano’s). Dus Rol An............maar de naam was nog niet af. Ze besloten er tino's achter te zetten naar een idee van de zoon van Annelies.
Help onze Stichting zodat de leden de concerten kunnen geven in Litouwen. Voor meer informatie: www.rolantinos.nl en www.picturetrail.com/rolantinos
Wij (het bestuur van Stichting De Rolantino’s)zijn er van overtuigd, dat mensen met een handicap een waardevol onderdeel zijnvan onze samenleving, dat zij kleur geven aan onze maatschappij en dat hun potentieel, net als dat van ieder ander, ten volle benut moet worden. Zij moeten worden beoordeeld op hun persoonlijkheid en talenten en niet afgerekend worden op hun handicap.
Stichting De Rolantino’s stelt mensen met een handicap in staat om zich te profileren door hen een platform aan te reiken.Wij nodigen niet alleen mensen van de Schiedamse Gemeenschap uit, maar benaderen ook landelijk de diverse woonvoorzieningen en instanties, waardoor dit initiatief steeds bij een groter publiek en doelgroep zichtbaar wordt.
Door zich te profileren worden het zelfvertrouwen,eigenwaarde, zelfkennis en bewustwording van mensen met een handicap gestimuleerd. Zij gaan hun kwaliteiten ontdekken en dit gebruiken in hun dagelijks leven. Hiervoor zijn optredens van groot belang. Er gaat een enorme kracht uit van samen musiceren en via optredens laten zien wat je kunt. De repetities zijn een middel om dit doel te bereiken.
De optredens worden geheel kosteloos gedaan, maarde ervaring die de leden opdoen en het plezier dat zij eraan beleven is niet in geld uit te drukken. De uitdagingen die zij in het dagelijks leven tegen komen,lijken op dat moment even niet te bestaan. Een optreden is een uitstapje. Het stimuleert hun zelfvertrouwen en eigenwaarden.
De crowdfunding is bedoeld om onze reis naar Litouwen te bekostigen.

Onder de bezielende leiding van Annelies Kars is het muziekgroepje uitgegroeid tot een orkest voor mensen met een lichamelijke-en/of verstandelijke handicap, waarin ieder lid op zijn eigen niveau een bijdrage levert. Voor hen is een speciale methodiek voor het leren van de melodie een vereiste. Hiervoor ontwikkelde Annelies een kleursysteem, dat tot op de dag van vandaag nog voldoet en juist goed bruikbaar is voor mensen met een handicap.
De laatste jaren schrijft zij zelf de muziek voorde groep, zodat zij een eigen identiteit krijgen. De groep is gestart met kinderliedjes, Top 40 nummers, ballades, momenteel spelen zij muziek, die speciaal voor hen geschreven zijn. De resultaten die zij behaalde, kregen de aandacht van diverse kranten. Tevens gaf zij workshops in Litouwen en Duitsland. Een aantal hiervan is gepubliceerd.
Door hun optredens is de naam tegenwoordig een begrip. Zelfs op internationaal niveau timmeren zij aardig aan de weg. Zo waren zij te gast in Litouwen, Polen, Hongarije, België, Duitsland en Slovenië. Voorde leden wordt dan speciaal vervoer geregeld.

Op 22 april 2006 hebben de Rolantino’s hun eerste CD opgenomen. De meeste nummers op deze cd zijn geschreven door Annelies Kars. Op 24 maart 2018 is er een tweede cd opgenomen. Dit werd mogelijk gemaakt door de Ronde Tafel in Schiedam.
Vanaf 18 december 2011 is Donna Lynton beschermvrouw van onze muziekgroep. Haar voorgangers zijn: Mw. W.M.Verver-Aartsen, ex- burgemeester van Schiedam, en Drs. R. Scheeres ook voormalig burgemeester van Schiedam.
In 2012 was Annelies één van de 6 genomineerden voor de “Wilma Straver-Bos”prijs. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon of instelling die zich op bijzondere wijze inzet voorgoed muziekonderwijs voor kinderen en jongeren met een handicap. Haar drijfveer? : “Je krijgt er zoveel voor terug!”
In 2013 is zij door de Europese Unie gekozen om een study-vistit bij te wonen in Litouwen in het kader van het Leven Lang Leren programma. In april 2013 gaf iedere afgevaardigde van elk land een workshop/presentatie. Ook werd er een programma door het gastland aangeboden. In totaal waren er afgevaardigden uit 9 landen.
April 2018: Tweede CD opgenomen die gesponsord werd door de Ronde Tafel te Schiedam.
december 2018: TV optreden bij MAX maakt mogelijk Kerstgala. Samen met Frans Bauer opgetreden.
oktober 2019: 23e editie van het Festival:Muziek & Handicaps; “WIJ GAAN ERVOOR!”
Verder is Annelies één van de weinige docenten, die het brailleschrift onderwijst in muzieklessen in
Nederland.
Nieuwste donaties

Wout en Rika
25-04-2019 13:15Heel belangrijk voor de deelnemers

Willy van Diggele
9-04-2019 22:45Ik vind het een fantastisch initiatief en wil graag steunen.