Waar gaat het geld heen
De beelden voor de documentaire zijn natuurlijk al geschoten. Dit hebben we uit eigen initiatief gedaan omdat we graag in dit soort onderwerpen investeren. We willen het geïnvesteerde geld dus niet terugverdienen! Wat we wél willen, is mensen bereiken met deze documentaire. Het gedoneerde bedrag gaan we gebruiken om de film te perfectioneren. Daarvoor hebben wij nog nodig:
Waar gaat het geld heen
De beelden voor de documentaire zijn natuurlijk al geschoten. Dit hebben we uit eigen initiatief gedaan omdat we graag in dit soort onderwerpen investeren. We willen het geïnvesteerde geld dus niet terugverdienen! Wat we wél willen, is mensen bereiken met deze documentaire. Het gedoneerde bedrag gaan we gebruiken om de film te perfectioneren. Daarvoor hebben wij nog nodig:
- Filmmuziek: Voor onze documentaire hebben we professionele muziek laten maken.
- Promotie van de film: Filmposters drukken, presenteren op beurzen, evenementen en later ook online.
- Filmfestivals: We willen documentaire opsturen naar filmfestivals (deelname hiervoor kost ook geld). Dit is de belangrijkste manier om onze film bij het publiek te brengen.
- De première: Hiervoor willen wij een bioscoop zaaltje huren in Natlab Eindhoven. Bij de premiere zullen wij een kort woordje doen en zal er ook een naborrel zijn.

Wie zijn wij?
Wij zijn Daphne en Michelle, beide 21 jaar, verliefd op Azië en niet te vergeten: érg gepassioneerde filmmakers. Dit project is vanuit eigen initiatief en passie gemaakt. Genoeg over ons, laten we gelijk door gaan naar ons project!

Onderwerp
‘Stilt fishing’ is een traditionele manier van vissen die alleen voorkomt in het zuiden van Sri Lanka. Rond zonsopgang klimmen de traditioneel geklede vissers in hun stilts en gooien ze hun hengels uit. Toeristen hebben ontdekt dat dit een uniek tafereel is dat je tijdens je reis door Sri Lanka niet alleen gezien, maar vooral ook gefotografeerd moet hebben. Inmiddels is het stilt fishing dan ook een populaire toeristische attractie geworden. Reisgidsen zoals de 'Lonley Planet' staan ermee vol en via internet kun je voor de nodige prijs zelfs speciale ‘stilt fish foto-tours’ boeken.

Over de documentaire
In onze documentaire belichten we twee kanten van deze unieke traditie. Zo vertellen we het verhaal van de 78-jarige Palende Hewage Mendis, een traditionele Srilankaanse stilt fisher die, als een van de weinige, deze manier van vissen nog gebruikt om van te leven. Aan de andere kant belichten we het verhaal van 'nep' vissers die hun geld verdienen aan toeristen, door deze traditie in scene te zetten.

Boodschap
Op sommige vlakken is het massatoerisme ver doorgeslagen. Tradities worden op een hele andere manier gebruikt om geld te verdienen aan het massatoerisme. Dit zorgt er mede voor dat tradities aan het vervagen zijn.
In onze documentaire willen we laten zien welke invloed massatoerisme heeft op de stilt fish-traditie in Sri Lanka.

Motivatie
Twee jaar geleden hebben wij samen een grote rondreis gemaakt door Zuidoost-Azië. Het viel ons op dat het massatoerisme in deze landen een grote invloed heeft op vele Aziatische tradities. Dit greep ons beide aan, zeker omdat we zelf ook schuldig waren aan het toerisme. Zo ontstond het idee om een documentaire te maken over dit onderwerp.
Een jaar later liepen rond in Sri Lanka met een filmplan en onze camera’s op zak . Hier zijn we met ontzettend veel passie en plezier opzoek gegaan naar verhalen rondom het beroemde stilt fishen. De ervaring van dit proces is altijd onze belangrijkste motivatie geweest. Nu het verhaal zo uniek en aangrijpend blijkt te zijn, is ons grootste doel om de invloed van massatoerisme, zoals wij die hebben ervaren, te delen met een groter publiek.

Nieuwste donaties

Nancy
14-04-2019 10:43Ik wil graag naar de première van mijn oudste kleinkind komen!!

Roel en Nicole Hendrix
12-04-2019 16:15Omdat het goed is!

Elena Berkhout
3-04-2019 22:01Zou het voor geen goud willen missen, wat een ongelofelijk werk hebben deze lieve mensen hierin gestopt zeg. Ik ben erg benieuwd