Inleiding: Wij zijn Sanne Super, Nina Boegschoten en Berber de Vries. Wij vormen ‘de Groeten’ en wij maken multidisciplinaire muziektheatervoorstellingen op/rondom gekke locaties.
We kennen elkaar van de Academie voor Popcultuur. In 2010 maakten wij ‘Groeten uit mijn Wereld’: Een intieme voorstelling in een camper waarmee we in 2010 zo’n 3 maanden langs allerlei kleine dorpen in noord Nederland toerden. De voorstelling ging over het weggaan-terugkomen
Inleiding:
Wij zijn Sanne Super, Nina Boegschoten en Berber de Vries. Wij vormen ‘de Groeten’ en wij maken multidisciplinaire muziektheatervoorstellingen op/rondom gekke locaties.
We kennen elkaar van de Academie voor Popcultuur. In 2010 maakten wij ‘Groeten uit mijn Wereld’: Een intieme voorstelling in een camper waarmee we in 2010 zo’n 3 maanden langs allerlei kleine dorpen in noord Nederland toerden. De voorstelling ging over het weggaan-terugkomen en achterblijven in je geboortedorp en sloot dus aan bij de omgeving en de doelgroep (dorpelingen).
Afgelopen zomer maakten wij ‘Zeikwijven&Kakmadammen’. Een voorstelling over de wereld van het openbaar toilet vanuit het oogpunt van de toiletjuffrouw. Met deze voorstelling stonden we op zo’n 32 festivals door heel Nederland. We wonnen de eerste juryprijs ‘beste Nieuwkomer’ op het Buitenkans festival te Enschede en we stonden een week op het Oerol festival. Hier werden we door Omrop Fryslan bestempeld als Oerol-hit 2012. Andere grote festivals waren ‘de Beschaving’ (Utrecht) en Noorderzon (Groningen).
Wat gaan we doen?!
Nu Zeikwijven&Kakmadammen weer in de kast ligt, en de toiletwagen weer gebruikt wordt waar die eigenlijk voor bedoelt is, gaan wij weer een nieuwe muziektheater voorstelling maken. Ditmaal een voorstelling waarbij het thema ‘verbinden’ centraal staat. In de voorstelling staat de meest letterlijke manier van verbinden centraal, de huwelijksceremonie. Een gelegenheid met vage kennissen, goede vrienden en veel familie, kortom een platform voor mooie conversaties en confrontaties. Wij hopen dat deze verbintenis ‘’het podium’’ zal overstijgen en over zal slaan op het publiek.
Wij zijn momenteel bezig met een onderzoek naar wat mensen nu nog, in deze haastige en digitale tijd met elkaar verbindt. Dit doen we door o.a. verschillende trouwambtenaren, maar ook ouderen die bijvoorbeeld al 50 jaar met elkaar getrouwd zijn, te interviewen. Deze verhalen en onze persoonlijke visie en ervaringen verbinden we tot een mooie voorstelling.
Na het succes van afgelopen zomer gaan wij de lat weer hoger leggen: in de zomer van 2013 spelen we op minimaal 20 festivals en in het najaar en winterseizoen van 2013/2014 gaan we door in dorpshuizen en kerken. Tijdens het festivalseizoen duurt de voorstelling zo’n 30 minuten. In de zomer wordt deze uitgebreid tot een avondvullende show van 90 minuten.
Er zijn een aantal kenmerken die terugkomen in onze producties: We maken theater op (of rondom) een mobiele locatie en op deze manier brengen we ons theater bij de mensen. ‘Plug in, and play!’. Andere kenmerken zijn: Veel muziek. We maken hierbij gebruik van leuke grappige muziekinstrumenten. We zingen driestemmig. We streven zoveel mogelijk naar een 'houtje touwtje' manier van werken: Met zo min mogelijk middelen, het maximale bereiken. Onze voorstellingen zijn toegankelijk, geschikt van 8 tot 80. Verder schrijven we alles zelf (arrangementen, teksten, verhaal etc.).
We hebben een nieuwsgierige, open houding en we maken onze voorstelling om te experimenteren en zo veel ervaring op te doen. En we spelen onze shows voor een relatief klein aantal mensen per voorstelling.
Nieuwste donaties

Iemand
17-02-2013 18:52een ervaring en een cdtje rijker, jippie!

Iemand
14-02-2013 15:17Zowel Sanne als Nina hebben ooit bij Theater te Water gespeeld en ik vind dat ze ondernemend bezig zijn en wil ze graag steunen bij hun activiteit!

Akke Lanting
9-02-2013 16:17Support vanuit burgum