Help de expositie “Hommage aan Allard Budding”. Met uw donatie kunnen wij de overzichtstentoonstelling van zijn werk in Veenendaal realiseren en het boek “De wereld volgens Allard Budding” uitbrengen. Van de crowdfunding willen wij de volgende zaken gaan doen: printen van de foto's, banners en het laten drukken van een full color catalogus, het aanschaffen van houten platen voor de expositieruimte en het organiseren
Help de expositie “Hommage aan Allard Budding”.
Met uw donatie kunnen wij de overzichtstentoonstelling van zijn werk in Veenendaal realiseren en het boek “De wereld volgens Allard Budding” uitbrengen.
Van de crowdfunding willen wij de volgende zaken gaan doen: printen van de foto's, banners en het laten drukken van een full color catalogus, het aanschaffen van houten platen voor de expositieruimte en het organiseren van vervoer.
Wij vinden dat Allards werk in Veenendaal te zien moet zijn en willen ‘hem’, een jaar na zijn overlijden, 'thuis' brengen. We weten ook al precies waar: in De Cultuurfabriek, het cultureel centrum in het hart van Veenendaal waarin de bibliotheek en het museum Veenendaal zijn gevestigd. Waarom juist op deze plek? De cultuurfabriek staat precies daar waar Allard als kunstenaar begon in de Verlaat Ateliers.
En de openingsdatum van expositie op 7 december mag ook duidelijk zijn. Tussen zijn geboortedag 6 december 1963 in Veenendaal en overlijden op 10 december 2017 in Rotterdam.
De tentoonstelling loopt van 8 t/m 28 december in De Cultuurfabriek en in het gemeentehuis van Veenendaal.

Wie organiseren de expositie?
Een groep vrienden van Allard heeft het idee opgepakt om een expositie te organiseren en zijn nalatenschap te beheren. Uit Veenendaal zijn dat Albert Epping, Eddy Out, Hans Huitinck en Henk Johannes van den Heuvel, uit Rotterdam is dat Henning Rosenbrock en Marieke van der Lippe. De familie van Allard stelt het werk en foto's ter beschikking.
Wij doen dit allemaal op vrijwillige basis en iedereen vanuit zijn eigen expertise.
Wie was Allard?
De in Veenendaal geboren beeldend kunstenaar Allard Budding deed al aan crowdfunding voor het was uitgevonden. Met zijn “de vrienden voor Allard” actie begin jaren ’90 was hij zijn tijd ver vooruit. Deze en vele andere acties, installaties, cartoons, schilderijen, beelden, tekeningen en schrijfsels laten de frisse kijk zien die Allard had op de wereld. In december 2018, 1 jaar na zijn overlijden, willen wij deze veelzijdige kunstenaar eren d.m.v een expositie, de catalogus en de presentatie van het boek "Dadaman".
Allard kende na de Verlaat Ateliers Veenendaal een vliegende start door te worden aangenomen op de postacademische opleiding Ateliers ’63 in Haarlem. Hij kreeg er les van de meest prominente binnen- en buitenlandse kunstenaars als: Armando, Ben Akkerman, Jan Dibbets, Toon Verhoef en Stanley Brouwn.
Na de Ateliers werd hij gelijk ingelijfd door Galerie van Krimpen. Op dat moment de meest vooraanstaande galerie van Nederland. Exposities volgden in het Haags Gemeente Museum Den Haag en Boijmans van Beuningen te Rotterdam.
In 1992 ontving hij samen met 5 andere aanstormde talenten (waaronder Hans Broek, eveneens Veenendaler en lid Verlaat Atelier) de Koninklijke subsidie uit handen van koningin Beatrix. De jaren ‘90 waren productief en succesvol met veel exposities, verkopen, acties en tv-optredens.
Meer over Allard www.denkaanmij-allard.nl

Hieronder staan de producten die wij aanbieden als tegenprestatie voor uw donatie.


Nieuwste donaties

Kia
25-11-2018 17:30Allard in het hart

Een donateur
22-11-2018 11:45niet doen was ook geen optie

Een donateur
19-11-2018 09:37Allard en ik waren goede vrienden