Jouw steun betekent veel voor Troubamour…doneer nu!
Nederland, 2016. Miljoenen jongeren hebben behoefte aan gesprekken over de vluchtelingenproblematiek. Een onderwerp dat hoog op de politieke agenda’s staat en waar iedereen wel een mening over heeft. Maar hoe praten we rustig met elkaar, over dit loodzware thema? Twee jonge theatermakers, met in het vooruitzicht een prachtige scholentournee met hun voorstelling ‘Goed (be)doel(d)’ kunnen de
Jouw steun betekent veel voor Troubamour…doneer nu!
Nederland, 2016. Miljoenen jongeren hebben behoefte aan gesprekken over de vluchtelingenproblematiek. Een onderwerp dat hoog op de politieke agenda’s staat en waar iedereen wel een mening over heeft. Maar hoe praten we rustig met elkaar, over dit loodzware thema? Twee jonge theatermakers, met in het vooruitzicht een prachtige scholentournee met hun voorstelling ‘Goed (be)doel(d)’ kunnen de uitkomst bieden. Maar niet zonder uw hulp. Zij maakten een satirische voorstelling over de vluchtelingenproblematiek, zonder een standpunt in te nemen, maar om het gesprek aan te gaan. Met een dosis humor en een inhoudelijk sterk verhaal gaan zij dit thema samen met de jongeren te lijf. De voorstelling is er al, maar zonder decor en nagesprek is het een kale bedoeling. Geef deze dames een kans; geef ze een decor. Laat weten dat het u iets kan schelen. Steun. Geef. Help. Doneer. Want zij hebben het hard nodig.
Hoe het begon..
Goed (be)doel(d) is gemaakt als voorstelling voor op festivals en ging in première op het Café Theater Festival 2016. Na heel veel positieve reacties van publiek, die ons beloonde met de CTF Publieksprijs, mooie gesprekken en concrete vragen van docenten gaan wij de voorstelling vanaf januari 2017 voor jongeren op scholen spelen.
Goed (be)doel(d) in de klas
Om de voorstelling Goed (be)doel(d) op scholen te spelen, worden er nieuwe scènes bedacht, een nieuw decor gemaakt en een nagesprek toegevoegd. De scholenversie van Goed (be)doel(d) wordt zo een interactieve jongerenvoorstelling over de drang om te helpen, met een speciale focus op de huidige vluchtelingenproblematiek. Met behulp van verbeelding en humor worden jongeren over een zwaar thema aan het denken gezet. De voorstelling speelt in het klaslokaal, die de spelers in een handomdraai transformeren van een vluchtelingenkamp in Libanon naar een congres van de drie wereldleiders Obama, Merkel en Poetin. Na de voorstelling gaan de acteurs in gesprek met de leerlingen en docenten over de thema’s van de voorstelling: de af- of aanwezige drang om te helpen, angst/xenofobie, altruïsme en egoïsme.
Steun ons
Om de voorstelling in de klas te kunnen spelen hebben wij jouw hulp nodig! Terwijl wij ons bezig houden met het ontwikkelen van nieuwe scènes, kun jij ons helpen om het decor te realiseren. Dit decor is een essentieel onderdeel van het nagesprek, waar leerlingen en docenten samen met de acteurs in dialoog gaan over de huidige vluchtelingenproblematiek. Om het nagesprek goed te laten verlopen hebben we “pionnen” met daarop de hoofden van de personages uit de voorstelling afgebeeld nodig. Aan de hand van deze pionnen gaan we met de leerlingen onderzoeken wat de goede bedoelingen van de personages zijn en hoe zij daarover denken.
Wil jij ons helpen om de voorstelling Goed (be)doel(d) op scholen te kunnen spelen door een steentje bij te dragen aan het decor? Met 10 euro zijn we al super mega blij, doneer je 50 euro dan ontvang je een persoonlijke videoboodschap en voor 500 euro duik je samen met ons in Kaj’s hottub. Met jouw steun kunnen wij de vluchtelingenproblematiek op een interactieve manier bespreekbaar te maken op verschillende scholen.
Nieuwsgierig naar meer Troubamour? Like ons op Facebook of bekijk onze website www.troubamour.nl.

De scholenvoorstelling Goed (be)doel(d) is mede mogelijk gemaakt door: de Janivo Stichting en het K.F. Hein Fonds.
Nieuwste donaties

rogier
4-12-2016 22:10Leve het toneel!

Iemand
1-12-2016 10:20You go girlzzz

Iemand
29-11-2016 11:41Omdat ik het een ontzettend tof initiatief vind van Marrit en Ursel, bovendien een erg belangrijk onderwerp om bespreekbaar te maken.