Alles wat er was
Help ons naar Den Haag en Amsterdam!Alles wat er was is een intrigerende voorstelling - naar het populaire boek van Hanna Bervoets - in een allesbehalve gebruikelijk theater. Het publiek volgt de dansers door een desolaat schoolgebouw, terwijl ze langzaam afglijden nu de wereld lijkt te vergaan.
Na voorstellingen in Dordrecht en Rotterdam willen graag verder met onze tournee
Alles wat er was
- Help ons naar Den Haag en Amsterdam!
Alles wat er was is een intrigerende voorstelling - naar het populaire boek van Hanna Bervoets - in een allesbehalve gebruikelijk theater. Het publiek volgt de dansers door een desolaat schoolgebouw, terwijl ze langzaam afglijden nu de wereld lijkt te vergaan.
Na voorstellingen in Dordrecht en Rotterdam willen graag verder met onze tournee en daar hebben we jouw steun voor nodig!

Het project
Alles wat er was is een locatievoorstelling waarin het publiek wordt rondgeleid in een oud en leegstaand schoolgebouw. Drie volwassenen zitten daar al geruime tijd opgesloten met een jong meisje, er is nog geen eind in zicht. In de tussentijd hebben zich spanningen tussen de personen ontwikkeld, die ze verborgen proberen te houden voor het kind. Wanneer zij in een kamer verschijnt, gaan de volwassenen luchtig met haar om. Maar zodra zij ergens gaat spelen, verandert de stemming in het gebouw en in de lichamen van de dansers.
Choreograaf Marijke de Vos leidt de bezoekers door het leegstaande schoolgebouw, zodat het publiek de dansers kan volgen terwijl zij steeds verder lijken af te glijden.
Op het moment dat zij de bezoekers verwelkomt in het leegstaande schoolgebouw, zitten de dansers al enige tijd in hun isolement. De spanning tussen hen is voelbaar, terwijl het steeds duidelijker wordt dat ze niet kunnen ontsnappen uit deze chaos. Rennend en dansend van gymzaal naar achterafkamertjes en ruimtes waar ze eerst door stapels boeken moeten worstelen, proberen ze alles bij elkaar te houden. De spanning loopt niet alleen onderling op, maar ook in de lichamen van de dansers. De moderne dansstijl begint vloeiend, maar zoekt uiteindelijk de extremen van het lichaam op. Daartussen loopt ook nog het 10-jarige meisje, die soms met haar kinderlijke onschuld de nodige verlichting brengt voor de dansers, maar ook een extra mystiek met zich meedraagt. Naast de bijzondere sfeer die De Vos en haar dansers in het oude gebouw creëren en die de bezoeker in zijn greep zal hebben, geven zij de toeschouwers ook prachtige beelden om mee naar huis te nemen. De choreograaf zoekt in elk oud schoolgebouw naar karakteristieke eigenschappen die zij vervolgens een centrale plek in haar voorstelling geeft. Zo speelde in Dordrecht het prachtige trappenhuis een belangrijke rol.
In november 2014 was deze voorstelling te zien in Dordrecht en in maart 2015 in Rotterdam. Naar aanleiding van de Rotterdamse versie van het stuk werd een positieve recensie geschreven door de theaterkrant.
- Teddy Shouldn't Smoke
Teddy shouldn’t smoke is in 2009 opgericht door choreografe Marijke de Vos. Haar voorstellingen worden vaak voor specifieke locaties buiten het theater gemaakt en kenmerken zich door een multidisciplinair karakter. Haar choreografieën spelen zich vaak af rond de vraag hoe emoties het menselijk lichaam beïnvloeden. Vaak licht ze extreme emoties, zoals angst en nervositeit, uit in haar werk, waarmee ze zowel haar eigen zwakte mee wil analyseren als vastleggen en publiekelijk wil maken.

Steun ons!
Na de succesvolle voorstellingen in Dordrecht en Rotterdam willen wij het stuk graag op maat maken voor locaties in Den Haag en Amsterdam. Om dit te kunnen verwezenlijken hebben wij steun nodig om o.a. reiskosten, productiekosten, en licht en geluid te vergoeden.
Door te doneren kan jij een cruciale bijdrage leveren aan het doorontwikkelen van deze voorstelling!
Nieuwste donaties

Iemand
4-12-2015 16:18Veel succes toegewenst Marijke!

Een donateur
4-12-2015 14:41Marijke weet waar ze voor gaat

Een donateur
2-12-2015 19:45Omdat het mn zusje is!