Hoe smaakte een hamburger in 1910?
Wat aten mensen in de steentijd? En weten onze kinderen eigenlijk nog wel hoe échte groenten smaken?
Het Smaakmuseum vraagt het zicht af, gaat op zoek naar antwoorden en maakt tentoonstellingen met behulp van smaak. De bezoeker gaat ervaren hoe écht eten smaakt!
Oude kookgewoontes, kookverhalen met smaak en een vaste collectie oude planten: Het Smaakmuseum is een interactief
Hoe smaakte een hamburger in 1910?
Wat aten mensen in de steentijd?
En weten onze kinderen eigenlijk nog wel hoe échte groenten smaken?
Het Smaakmuseum vraagt het zicht af, gaat op zoek naar antwoorden en maakt tentoonstellingen met behulp van smaak. De bezoeker gaat ervaren hoe écht eten smaakt!
Oude kookgewoontes, kookverhalen met smaak en een vaste collectie oude planten: Het Smaakmuseum is een interactief en rondreizend museum met als doel meer bewustwording van smaak, eetculturen en biodiversiteit.

Filosofie
Het Smaakmuseum maakt tentoonstellingen met behulp van smaak - bezoekers kunnen proeven hoe er over de wereld in het verleden werd gekookt en gegeten. Een unieke plek in de wereld: je bekijkt en ervaart de tentoonstelling niet alleen maar proeft deze daadwerkelijk! In Het Smaakmuseum bouwen we aan een eetbaar erfgoed dat altijd in ontwikkeling is, met in het achterhoofd een educatief karakter.

Oude plantenrassen
In de Bijenakker heeft Het Smaakmuseum een stuk tuin; het hart van het museum. Hier huist een vaste tentoonstelling van smaken. Oude zaden, afkomstig van zaadbanken van over de hele wereld, zullen hier met zorg worden geteeld, vermeerderd, gefotografeerd en gedigitaliseerd.

Interactief en rondreizend museum
Door middel van lezingen, catering en experiences op locatie wil het museum haar gedachtengoed overbrengen. Met een educatieve inslag komen we graag op locatie een smaaktentoonstelling maken. Dat kan in een bestaande museale setting, maar ook op een event of op een school.
Het museum wacht niet op bezoekers, maar bezoekt ze zelf.
Ambassadeurs
Ons museum wordt gesteund en geadviseerd door invloedrijke denkers die hun sporen hebben verdiend in geschiedenis, levensmiddelentechnologie, fooddesign, horeca, plantenkunde en kunstenaars.

Hoe kun je Het Smaakmuseum helpen?
Voor we kunnen proeven zullen we moeten oogsten. Maar voordat we kunnen oogsten zullen we moeten zaaien. De nu nog lege tuin smacht naar zaden voor unieke gewassen, tuingereedschap en meubilair. Met jouw investering kunnen we de museumtuin aanleggen zodat Het Smaakmuseum in mei 2016 open kan.
Als dank voor je steun word je sowieso ambassadeur en wie weet schuif je aan bij het grootste en smakelijke openingsdiner in de museumtuin!
Nieuwsgierig? Wil je Het Smaakmuseum volgen? Wij zijn te vinden op Facebook, Instagram en Twitter.
Nieuwste donaties

Eva Bullens
11-10-2015 20:54De Bijenakker is zo'n bijzondere plek. Het museum past hier perfect en maakt de Bijenakker nog mooier!

Een donateur
5-10-2015 09:32het is magnifiek !!!!!!

Else Röder, Ervaringskennisinkaart
22-09-2015 07:16Heerlijk idee!