In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste schop de grond in ging voor het graven van het Noordzeekanaal. Dit project zou uiteindelijk meer dan 10 jaar in beslag nemen. Voor het eerst wordt deze interessante geschiedenis over Beeckestijn en het Noordzeekanaal aan het publiek getoond. Want welke gevolgen heeft de aanleg van dit kanaal voor de omgeving? Hoe kun je van aangespoeld materiaal iets waardevols maken? En wist je dat de oorspronkelijke route van
In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste schop de grond in ging voor het graven van het Noordzeekanaal. Dit project zou uiteindelijk meer dan 10 jaar in beslag nemen. Voor het eerst wordt deze interessante geschiedenis over Beeckestijn en het Noordzeekanaal aan het publiek getoond. Want welke gevolgen heeft de aanleg van dit kanaal voor de omgeving? Hoe kun je van aangespoeld materiaal iets waardevols maken? En wist je dat de oorspronkelijke route van het Noordzeekanaal door Buitenplaats Beeckestijn heen ging? Help ons deze tentoonstelling compleet te maken met een expositie in de openbare tuinen van Beeckestijn!

Over Beeckestijn
Beeckestijn is een 18de-eeuwse buitenplaats van grote allure, een prachtig voorbeeld van de cultuur van de Hollandse buitenplaats. Het is één van de weinige in zijn geheel bewaard gebleven grote buitens die aan de duinrand in Kennemerland werden gesticht als zomerverblijven van Amsterdamse regenten. De huidige buitenplaats is ontstaan uit een 17de-eeuwse hofstede. In de 18de eeuw liet de toenmalige eigenaar Jacob Boreel het huis vergroten en het park aanleggen. De buitenplaats onderscheidt zich op meerdere manieren van andere buitenplaatsen; zo beschikt het over een unieke en openbare tuin waarin zowel de Engelse als de Franse landschapsstijl behouden zijn gebleven.
Op Beeckestijn komen landschap, cultuur en geschiedenis op een bijzondere manier samen. In het hoofdhuis worden jaarlijks verschillende wisseltentoonstellingen gehouden, waardoor het publiek het hele jaar kan genieten van deze mooie buitenplaats.
Over de kunstenaars

Voor deze tentoonstelling hebben wij drie kunstenaars uitgenodigd die laten zien hoe men van restmateriaal uit bijvoorbeeld het Noordzeekanaal iets bijzonders en waardevols kan maken. Van alle handel over water komt afval terecht in ons milieu. Aangespoeld plastic en hout vervuilt onze stranden. Joke Schoneveld, Maria Roelofsen en Wannes Verhees laten zien hoe men juist met dit materiaal iets moois kan maken. Voor onze donateurs hebben de kunstenaars unieke objecten beschikbaar gesteld!
Nieuwste donaties

Iemand
6-06-2015 11:32kunst vertegenwoordigd vrijheid

Iemand
5-06-2015 14:39Voor de jonge directrice!

Een donateur
20-05-2015 18:49Hulde voor het project