STEUN DE DOCUMENTAIRE EN DRAAG BIJ AAN VOORUITGANG VOOR DE LYME PATIËNTEN!
Goed dat je deze campagne pagina bezoekt! Mijn naam is Tirza, student International Media & Entertainment Management in Breda, en voor mijn afstuderen maak ik een documentaire. Samen met mijn crew vertalen wij de problemen die Lyme patiënten ervaren naar een visuele montage. Ons doel is meer erkenning te creëren voor de
STEUN DE DOCUMENTAIRE EN DRAAG BIJ AAN VOORUITGANG VOOR DE LYME PATIËNTEN!
Goed dat je deze campagne pagina bezoekt! Mijn naam is Tirza, student International Media & Entertainment Management in Breda, en voor mijn afstuderen maak ik een documentaire. Samen met mijn crew vertalen wij de problemen die Lyme patiënten ervaren naar een visuele montage. Ons doel is meer erkenning te creëren voor de ziekte van Lyme en te zorgen voor een vooruitgang binnen de medische wereld. Help jij ons dit te bereiken?
Lees meer over het project en bevestig je steun!
Herinner je Lyme nog?
Lyme, wat was dat ook alweer? Waarschijnlijk heb je het ooit eens voorbij horen komen, maar is het daarna in je verre geheugen gezonken. Een deel van jullie weet nog wel van de teken-check na een natuur bezoek. Zoekend naar zo’n ini-mini spinachtig beestje, vaak kleiner dan een mier. Teken zijn parasieten die voorkomen in de hoge grassen van parken, bossen en heide. Zelfs in jouw achtertuin kunnen ze verstopt zitten. Elk jaar vinden er 1 miljoen tekenbeten plaats. 1/5e daarvan is besmet met de ziekte van Lyme.
Lyme Symptomen
In Nederland zijn ruim 2.500 mensen getroffen door de hevige uitingen van Lyme waarna chronisch ziek geworden. De symptomen zijn divers, echter allen even extreem om het leven een drastische omslag te geven. Met symptomen als krachtverlies, geheugenverlies, overgevoeligheid voor licht en geluid, orgaanproblemen, immense vermoeidheden en onverklaarbare pijnen wordt zelfs het gewone dagelijkse leven een pittige strijd.
Medische Moeilijkheden
Lyme is een ziekte waar je alleen mee in aanraking komt als jij of iemand in je omgeving het oploopt. Dit zorgt voor weinig bekendheid en veel vooroordelen. Ook op medisch gebied. Velen slachtoffers van Lyme ervaren naast hun persoonlijke situatie, moeilijkheden binnen de medische wereld. Ze worden geconfronteerd met een grote onderschatting van de ziekte, gecompliceerde co-infecties en jaren van misdiagnoses. Daarbij wordt Lyme in de meeste gevallen niet overwogen. Hopend op een juiste diagnose, wordt hun eis tot testen op Lyme volledig van tafel geschoven. Slachtoffers van Lyme voelen zich niet gehoord.
Ons Doel
Ons doel is om meer erkenning voor de ziekte van Lyme te creëren. Daarnaast brengen we de conflicten die Lymepatiënten ervaren tijdens het proces tot een Lyme diagnose aan het licht. We streven hiermee naar een vooruitgang rondom de ziekte van Lyme binnen de medische wereld. Door middel van een documentaire hopen we dit doel te kunnen bereiken en de slachtoffers van Lyme te kunnen helpen.
Gezichten In De Documentaire
In de documentaire volgen we de verhalen van Edwin en Jolien. Edwin Donders heeft Lyme opgelopen in 2012, maar ontving de diagnose pas in 2015. In die tijd heeft Lyme veel schade aan kunnen richten en het leven van Edwin flink omgegooid. Jolien Plantinga leek in 2004 vrij te zijn van de ziekte. Echter heeft deze in stille wateren door geleefd en bloeide weer op in 2019 met ernstige gevolgen. Naast haar persoonlijke verhaal, bied Jolien ook een kijkje in de medische blik op Lyme na zelf jaren als arts te hebben gewerkt.

Gezichten Achter De Documentaire
Achter de schermen werken vier jonge gezichten volop om deze verhalen goed in beeld te krijgen en het doel te bereiken. Mijn naam is Tirza van der Laan en ik ben de producer en director van deze documentaire. Aan mijn zij staat Augustin Weski, director of photography, wie alles vastlegt en monteert. Bibi Marcelle leidt de filmdagen als productiemanager. Teddy Kitambala vult het team aan als productie assistent en bedrijfsadviseur. De documentaire zal naast een eigen plek op YouTube, uit naam van De Lyme Vereniging, belangenorganisatie voor Lyme patiënten, gedeeld worden.

Jouw steun is hard nodig!
Deze documentaire kan niet zonder jouw hulp geproduceerd worden! Zelf zijn we studenten en werken wij los van een productiehuis. We voeren daarom deze campagne zodat we met de opbrengst de productie kunnen vergoeden. Denk aan huur van camera's, licht en geluid apparatuur, autohuur, marketing kosten, bijkomende productie kosten, etc, waar allemaal euro’s uit eigen zak voor worden neergelegd.
Steun ons met een donatie! Klein of groter, maar vooral een passende bijdrage voor jou. Je steunt zo ons doel tot meer erkenning voor Lyme patiënten en een verbetering voor hen in de medische wereld!
Tegenprestatie?
Sta je achter dit project en help je Lyme patiënten een stap verder? Dan zijn wij daar enorm dankbaar voor!
Wil je er iets voor terug? Dan bieden we jou on-getoonde beelden voor een extra kijkje in de ervaringen van Edwin en Jolien. Daarnaast maak je kans op het boek ‘Komt een dokter bij de dokter’ van Jolien. Verder verloten we handige tekenkaarten om een teek te verwijderen. Doneer je meer dan 50 euro? Dan zijn we daar zo blij mee, dat we je naam in de aftiteling willen noemen! (Dit is echter geen verplichting en we vragen eerst je toestemming per e-mail.)
Nogmaals, we zijn enorm dankbaar voor alle hulp tot het waar maken van dit project.
Doneer nu en strijdt voor erkenning en medische vooruitgang voor de Lyme patiënten!
Nieuwste donaties

Karin Miedema
27-05-2023 20:40Zelf Lyme opgelopen, specialisten en altern. Genezers ga alsjeblieft studeren op wat er vandaag bekend is. Werk samen. Uurtarief fiksomlaag.

Een donateur
27-05-2023 20:30Super goed dat dit wordt gedaan!

Lisa
26-05-2023 19:43Er moet nog zóveel gebeuren rondom lyme en tekenbeten(preventie). Een ondergeschoven kindje bij artsen, politici Maar een heel reëel gevaar