In deze metaforische bewegingsfilm proberen twee mensen elkaar te ondersteunen wanneer zij hun evenwicht verliezen, maar deze verhouding blijkt scheef in het geven en nemen wanneer zij steeds dieper en onvoorspelbaarder vallen.
Help ons deze afstudeerfilm te realiseren over hoe er voor elkaar te kunnen zijn en doneer!
HET VERHAAL
Een scheve verhouding tussen twee mensen staat onder spanning. Hun manier van liefde geven
In deze metaforische bewegingsfilm proberen twee mensen elkaar te ondersteunen wanneer zij hun evenwicht verliezen, maar deze verhouding blijkt scheef in het geven en nemen wanneer zij steeds dieper en onvoorspelbaarder vallen.
Help ons deze afstudeerfilm te realiseren over hoe er voor elkaar te kunnen zijn en doneer!

HET VERHAAL
Een scheve verhouding tussen twee mensen staat onder spanning. Hun manier van liefde geven en ontvangen sluit niet op elkaar aan en zorgt voor een onhoudbare situatie. In een metaforisch fysiek spel komt dit tot uiting wanneer ze elkaar letterlijk proberen te vangen. Ze vangen en vallen, moeten redden en gered worden. De een trekt en de ander duwt. Deze manieren werken allebei; ze blijven omhoog komen, of ze nou omhoog geduwd, of getrokken worden. Het duwen kost alleen aanzienlijk meer energie dan het trekken. Hoe dieper ze vallen, hoe duidelijker deze disbalans zichtbaar is. Zijn deze patronen te doorbreken? Hoe lang is dit vol te houden?
We volgen vooral Pim, die uiteindelijk onderop terecht komt. Als er niet op tijd aan haar arm getrokken wordt door Kiran om haar overeind te helpen, valt zij op de grond. Als zij niet op tijd Kiran omhoog duwt, wordt ze verpletterd onder zijn gewicht. Blijft ze overeind kunnen komen of zit er een grens aan? Zo ja, hoe kan zij die aangeven? De film geeft geen antwoord of oordeel op de situatie. Het laat zien hoe zwaar het kan zijn er voor iemand te zijn die om welke reden dan ook die steun niet op dezelfde manier terug kan geven. Blijf je dan geven? Geef je dan te veel? Er kan onmogelijk altijd een balans in geven en nemen zijn binnen een relatie; soms heeft de een meer hulp nodig dan de ander, en op een ander moment kan het andersom zijn. Wanneer is het dan echt scheef en is de grens bereikt?


REGIEVISIE
Het idee is ontstaan na mijn eigen ervaring met een onhoudbare relatie, waarvan ik achteraf pas de subtiele patronen van narcisme heb ingezien, die het voor mij heel zwaar hebben laten voelen. In gesprekken met anderen en door hierover te lezen, kwam ik erachter dat ik niet alleen ben.
Ik ben langzaam maar zeker de confrontatie met dit onderwerp aangegaan. Dit is een pijnlijk maar helend proces en de inzichten die ik over narcisme en gaslighting heb opgedaan hebben mij enorm geholpen. Ik wil afstappen van het gebruik van het woord narcist als scheldwoord en met begrip voor waar het vandaan komt naar de situatie kijken, maar vooral ook begripvol naar mijn eigen handelen. Ik zit nog midden in het verwerkingsproces en hoop dat de verbeelding hiervan ook anderen kan helpen in een soortgelijke ervaring.
Vorig jaar heb ik DansLAB afgerond aan ArtEZ in Arnhem. Deze eenjarige verdiepende dansopleiding heeft bijgedragen aan mijn dansmakersschap en de ontwikkeling van de bewegingstaal.
Afgelopen semester heb ik een exchange gedaan aan de filmopleiding op KASK in Gent. Ik kijk er heel erg naar uit met HKU, AHK en KASK studenten samen te gaan werken!

CAST
Meghan Dobbelsteijn
Jesse Debille
CREW
Regie/scenario: Anna Boekelder
Productie: Marieke Boekelder
Creative Producer: Jasmijn Schrofer
DoP: Jesse-Zé Soepnel
Geluid: Isa Skolnik en Flore van Sparrentak
Editor: Sascha Stouthamer
Regie assistent: Helle Huisman
Kostuum: Lynn van Hoydonck

Nieuwste donaties

Iemand
15-04-2022 04:22Lieve groetjes van een docent van L&L

OST
14-04-2022 20:06Succes met de film Anna!

Raymond Boekelder
12-04-2022 19:36Het is een prachtig project dat alle aandacht verdient