Wij zijn stichting Heemkundegroep Hertme: Wij onderzoeken de lokale geschiedenis door o.a. het interviewen en vastleggen van verhalen van mensen over historisch interessante zaken uit het verleden van onze regio.
Informatieover dit bijzondere project: Na de lovende kritieken op de realisatie van de oorlogdocumentaire "Nooit Verteld"(2018) en de speelfilm Lina (2020) hebben de makers het verzoek voor ondersteuning bij het maken van de oorlogsfilm "Een band voor het
Wij zijn stichting Heemkundegroep Hertme:
Wij onderzoeken de lokale geschiedenis door o.a. het interviewen en vastleggen van verhalen van mensen over historisch interessante zaken uit het verleden van onze regio.
Informatieover dit bijzondere project:
Na de lovende kritieken op de realisatie van de oorlogdocumentaire "Nooit Verteld"(2018) en de speelfilm Lina (2020) hebben de makers het verzoek voor ondersteuning bij het maken van de oorlogsfilm "Een band voor het leven" ingediend bij de Stichting Heemkundegroep Hertme. Wij willen hen, gezien de doelstellingen van onze Stichting, graag ondersteunen.
Het scenario:
Voor het scenario van de film is gebruik gemaakt van het verhaal “Een band voor het leven” dat door Max van Trommel is geschreven. Het zijn de herinneringen van de destijds acht jarige Joodse jongen Max aan zijn tocht uit Rotterdam naar Twente, zijn verblijf tijdens Tweede Wereldoorlog op twee boerderijen en de bijzondere band die hij heeft ontwikkeld met onze regio.
De herinneringen aan angstige en pijnlijke gebeurtenissen in de oorlog en de mengeling van angst en geborgenheid zijn in Max, op dit moment 89 jaar, samengesmolten tot een band voor het leven en zullen in de film waarheidsgetrouw in beeld worden gebracht.
Projectplan en reden voor ondersteuning:
In het projectplan voor deze film is o.a. aangegeven dat de film na realisatie, met de ontwikkelde lesbrief, voldoende gesprekstof op zal leveren tijdens de lessen geschiedenis, maatschappijleer en burgerschapskunde in het onderwijs. Een extra reden voor onze stichting om onze medewerking te verlenen.
Ondersteuning en financiering:
Naast ondersteuning van Keep Them Rolling en Die Volksgrenadiere hebben o.a. de gemeente Borne, het Rabofonds, het Prins Bernard Cultuurfonds en meerdere bedrijven, instellingen en particulieren hun medewerking en of financiële ondersteuning voor het project al toegezegd.
Vrijwilligers in actie en begroting:
Omdat het hele project vooral wordt geleid en ondersteund door vrijwilligers hebben wij met zorg de begroting opgesteld. Ook ligt er inmiddels een dekkingsplan en het overzicht sponsoring/toezeggingen klaar dat grote sponsoren een helder beeld kan verschaffen. Om ook de mogelijkheden voor vertoning te verkennen is er een eerste contact met omroep Max gelegd. Financiële steun is bij een dergelijke productie natuurlijk van essentieel belang. Wij hopen daarom ook op uw hulp in deze crowdfundingsactie.
De eerste opnames:
De eerste beelden met de “oude” Max ( Max van Trommel zelf ) zijn reeds opgenomen in Rotterdam en Twente en inmiddels heeft hij ook de voice-overs ingesproken.
Aandacht voor ondersteuners:
De subsidiegevers en sponsoren worden door ons niet vergeten tijdens PR-activiteiten, in de aftiteling in de film en bij de première van de film.
Eerdere producties / Trailers:
Voor een idee van eerdere producties verwijs ik naar onderstaande link met de trailers van de oorlogsdocumentaire “Nooit verteld” en de speelfilm “Lina”
Met vriendelijke groeten,
Jos Kemna, voorzitters van Stichting Heemkundegroep Hertme


Nieuwste donaties

Anne Koning
9-02-2022 12:33De makers zijn enthousiast en maatschappelijk betrokken. Ik steun dit project van harte.

Iemand
6-02-2022 21:28Belangrijk onderwerp om te documenteren voor nageslacht en mooi initaitief

Herman Kroeze
6-02-2022 16:08Sommige verhalen moeten verteld worden...altijd weer...als het dan ook nog zo dichtbij...mooi...