Caroline Rafaëlle Van Hulle(59), een schilder in Parijs,bereidt haar expositie voor "Les timbres du monde". Ontdek achter elke postzegel een verhaal. SYNOPSIS
Caroline Rafaëlle Van Hulle (59) is een Vlaamse schilderes in Parijs. Dertig jaar geleden verhuisde ze naar Parijs om haar droom als schilderes waar te maken. Overtuigd om haar droom te blijven volhouden wordt ze geconfronteerd met solitude en de tijd die
Caroline Rafaëlle Van Hulle(59), een schilder in Parijs,bereidt haar expositie voor "Les timbres du monde". Ontdek achter elke postzegel een verhaal.
SYNOPSIS

Caroline Rafaëlle Van Hulle (59) is een Vlaamse schilderes in Parijs. Dertig jaar geleden verhuisde ze naar Parijs om haar droom als schilderes waar te maken. Overtuigd om haar droom te blijven volhouden wordt ze geconfronteerd met solitude en de tijd die voorbij gaat. Het contrast met haar vroegere leven als topmodel waarbij ze de hele wereld afreisde kan niet groter. In de voorbereiding van haar 15e expositie "Timbres du monde" volg je haar in de voorbereiding en ontdek je haar verhalen achter enkele postzegels, hoe ze met haar zwaktes omgaat en hoe ze altijd is blijven vechten, via kunst.
WAAROM
het verhaal
In 2014 verhuisde ik van Brussel naar Parijs om daar een stage te doen. Daar vond ik een appartementje in Montmartre. Na een avondje lopen begon ik te praten met mijn buurvrouw Caroline. Al snel schakelde we over van Frans naar Vlaams als het blijkt dat we beide uit België komen. Een vriendschap begon. Vele avonden mijmerden we over vlaanderen en Parijs. Ik maakte zelfs toen al een mini-portret omdat ik zo onder de indruk was door haar persoon en haar leven. Ik bedacht me toen:"ooit maak ik een langer portret! ".
Afgelopen september (2019) was het moment daar. Vijf jaar nadat ik vertrokken was uit Parijs maakte Caroline bekend dat ze een nieuwe expositie aan het voorbereiden was, "Les timbres du monde" (de postzegels van de wereld). Ik belde haar op. Gedurende twee lange weekends volgde ik haar in "cinema-verité"-stijl en kon ik rekenen op vrienden om bij te blijven slapen.
Intentie
Haar joie de vivre, haar moed, veerkracht en humor werken heel aanstekelijk. Zij was altijd al een inspiratie voor mij om te blijven vechten voor mijn dromen. Dit is een universele waarde die heel herkenbaar is voor veel mensen en daarom is het belangrijk om deze documentaire te realiseren.
Het verhaal van Caroline is een symbool voor vrijheid. Ze is een artieste die de moderne maatschappij ontvlucht en haar eigen leven durft te leiden voor de kunst. Ze is fascinerend op zoveel vlakken. Haar schilderijen zijn zo prachtig, vol techniek en warmte. Bovenal is ze een indrukwekkend persoon vol liefde voor het leven en haar vrienden. Zoals ook haar schilderijen zijn. Ontdek in de documentaire haar leven, verhalen achter de postzegels en kijk achter het doek naar het ware leven van een schilder.
Nostalgie is een groot thema in de documentaire. Postzegels zullen de komende jaren ook verdwijnen sinds alles aan het digitaliseren is. De postzegels die haar succes vormen. Haar wijk, Montmartre, de kunstenaarsbuurt, die nu in het bezit komt van de rijkere grondbezitters. Alles dreigt te veranderen.
Budget
Om de documentaire af te werken op een goede manier hebben we budget nodig voor montage, geluid, soundtrack, het masteren van de film als ook budget om de film in te sturen naar festivals. Zeker in deze crisistijden vind ik het heel belangrijk om iedereen een faire vergoeding te geven. Op deze manier help je mee aan de audiovisuele sector in crisis. Ontdek de verschillende bijdragen en rewards hiernaast.
Al een kleine bijdrage word geapprecieerd!
REWARDS
- Poster van de expositie
( Deze krijg je bij de avant-première of via de post)

Weetje: Op de poster staat haar schilderij dat hangt in " Musée de Montmartre". Eigenlijk moet je al gestorven zijn voor je in het museam kunt exposeren.
- Postkaartjes
(coming soon)
- Tickets avant-première in Gent of Brussel! ( of Parijs - als er genoeg mensen zijn)

QUOTE DIE DE FILMMAKER INSPIREERDE
HOUD ALTIJD VAST AAN JE DROMEN, WANT ALS HET NIET ZEKER IS, KAN HET NOG STEEDS GEBEUREN.
- Jacques Brel by Caroline