Wij van de Beytelmann's Group zijn hard op zoek naar donateurs die ons willen helpen een professionele opname te laten maken van onze voorstelling in het Concertgebouw Amsterdam. Het belooft een prachtig concert te worden en we staan te popelen het met de rest van de wereld te delen.
Mag ik me even aan je voorstellen?
Ik ben Annerieke Stap, nauw betrokken bij het
Wij van de Beytelmann's Group zijn hard op zoek naar donateurs die ons willen helpen een professionele opname te laten maken van onze voorstelling in het Concertgebouw Amsterdam. Het belooft een prachtig concert te worden en we staan te popelen het met de rest van de wereld te delen.
Mag ik me even aan je voorstellen?

Ik ben Annerieke Stap, nauw betrokken bij het project van de Beytelmann's Group, waarvoor ik jullie hulp ga vragen. De Beytelmann's Group is een geweldig tango-ensemble waar ik met hart en ziel fondsen voor aan het werven ben.
Zij verdienen het om hun droom waar te maken: een brug te slaan tussen Argentijnse tangomuziek en jazz, met een knipoog naar Argentijnse en hedendaagse dans.
Het filmpje hierboven is een kleine teaser, ik hoop dat je inmiddels een beetje nieuwsgierig bent geworden.
En natuurlijk dat je ons wilt helpen ons project te realiseren.
Waarom hebben we je hulp nodig?
Jouw hulp is echt hard nodig:
We hebben namelijk besloten een professionele beeld- en geluidsopname te maken van onze voorstelling in het Amsterdams Concertgebouw. Deze opname willen we gaan gebruiken o.a. als promotiemateriaal voor onze volgende projecten. En onze droom en verwachting is dat deze opnames in de toekomst ook te zien/te horen zijn op radio en tv
Ons budget is helaas niet toereikend om dit te bekostigen, dus hier kom jij hopelijk in beeld!
Wie zijn wij?

Mag ik je voorstellen: de Beytelmann's Group.
Een samenwerking van het nieuwe kwartet van Gustavo Beytelmann en choreograaf Rogier Dasselaar. Beytelmann is pianist, componist en artistiek hoofd van de tango-afdeling van het Rotterdamse conservatorium Codarts. In zijn kwartet speelt Victor Hugo Villena op bandoneón, bekend als artistiek leider van Maria de Buenos Aires van Astor Piazolla, Alexander Vocking op contrabas en Radboud van Geldre op viool.
De choreografie van Rogier Dasselaar wordt uitgevoerd door de dansers Ashley Affolter en Mihai Pruna
Wat krijg je te horen en te zien:
Het ensemble brengt een verrassend fusion-programma: van Astor Piazolla tot Duke Ellington, van traditionele tango's tot composities van eigen hand. Omlijst met contemporaine dans van de jonge talentvolle choreograaf Rogier Dasselaar.
Wanneer en waar:
De voorstelling zal op 20 november 2021 in het Concertgebouw te Amsterdam plaatsvinden. Hier zullen professionele opnames, zowel beeld als geluid, van gemaakt worden.
Hint: er zijn nog tickets verkrijgbaar...
En hier kom jij in beeld, want ook al is de 20e november de opname, het project loopt nog een tijdje door, dus ook na de 20e is jouw donatie meer dan wenselijk.
Wij zijn met vertrouwen de uitdaging aangegaan om de totale begroting van ons project sluitend te krijgen. Dit vertrouwen komt voort uit de kwaliteit van het programma, de eerdere boekingen, en aanbeveling en ondersteuning van Leo Vervelde, voormalig hoofd wereldmuziek van Codarts.
Dit vertrouwen blijkt tevens uit de voorfinanciering van de Stichting Tango Arts Academy International. Zij is bereid om het verschuldigde bedrag voor de opnames voor te schieten. Dus help ons a.j.b. het volledige bedrag terug te betalen.
Nogmaals: met jouw donatie aan dit project stel jij ons in staat nog meer van onze tangomuziek en -dans te laten horen en zien.
Je bent hiermee een belangrijke deelnemer in het voortbestaan van de Tangocultuur.
Ontmoet de musici:

Van links naar rechts:
Alexander Vocking, contrabassist. Op 16 jarige leeftijd kwam Alexander in aanraking met de Argentijnse tango door mee te gaan spelen met het tango-orkest van het conservatorium, OTRA. Na deze openbaring besloot hij de bachelor en de master opleiding te volgen aan de Argentijnse tango afdeling van Codarts. Tijdens deze tijd bezocht hij meerdere malen Buenos Aires, de hoofdstad van de tango. Door de jaren heen heeft hij zich aangesloten bij verschillende groepen, en zijn eigen groepen opgericht waar hij nu internationaal mee optreedt.
Radboud van Geldre, violist. Specialiseerde zich in de Argentijnse tango aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij cum laude afstudeerde. Hij trad op als primarius van Orchesta Tipica OTRA en Quinteto Rotterdam en won met Quinteto Arrastre de eerste prijs van het Doble Ocho Concours. Op dit moment reist hij als solist met verschillende orkesten de wereld over en als docent geeft hij, naast zijn privépraktijk, masterclasses op verschillende scholen en conservatoria in Europa. Als initiatiefnemer van de stichting Tango Arts Academy International bundelde hij de krachten met de getalenteerde choreograaf Rogier Dasselaar om contemporaine dans en contemporaine muziek te combineren, met o.a. invloeden van de Argentijnse tango.
Gustavo Beytelmann, pianist/componist. Werd geboren in Argentinië en verhuisde in 1976 naar Parijs. In 1977 werd hij door Astor Piazzolla uitgenodigd om deel te nemen aan zijn Europese tour, die begon in het Olympia theater in Parijs. Hij richtte samen met J.J. Mosalini en P. Caratini een trio op dat 12 jaar over de hele wereld optrad. Vanaf 1993 intensiveerde hij zijn werk als componist. Hij is de “composer in residence” in Dijon(1995/1998), in Guebwiller (2002/2003) Internationaal Moritzburg Festival in Duitsland. Sinds 1996 is hij artistiek directeur van de Tango-afdeling van het Conservatorium in Rotterdam. Hij geeft masterclasses in o.a. Monaco, Berlijn en Bologna. Zijn muziek wordt regelmatig gespeeld in plaatsen als Berlin Konzerthaus, Berliner Philharmonie, Capitole of Toulouse en de Musikverein van Wenen. Tevens treedt hij ook op als solist op prestigieuze festivals en concertzalen zoals Teatro Colon in Buenos Aires, Festival Enesco in Boekarest en La Roque d’Anthéron, Frankrijk en in april 2019 met het Berliner Philharmonieorkest de première van "Arrabal deoccidente" voor groot strijkorkest.
Victor Hugo Villena, bandoneonist. Werd in Argentinië geboren en kreeg daar op 9-jarige leeftijd zijn eerste bandoneonlessen. Op 17-jarige leeftijd selecteerde de nationale tango-academie (Academia Nacional del Tango) in Buenos Aires hem als de beste jonge bandoneonist en in 1997 won hij de eerste prijs in het solistenconcours in Cosquin, Argentinië. In 1999 verliet hij Argentinië en ging naar Frankrijk. Hij maakte carrière in heel Europa. Hij treedt op als solist in verschillende internationale orkesten. In 2005 was hij onderdeel van de world tour van het Gotan Project, een legendarische elektronische muziekgroep. Tegenwoordig geeft hij Tango- en Argentijnse muziekmasterclasses in de World Music Department van het conservatorium van Rotterdam. Hij werkte samen met de elite van de Argentijnse componisten uit Buenos Aires, New York en Parijs: o.a. met maestro Gustavo Beytelmann.
Ontmoet de choreograaf:

Rogier Dasselaar, choreograaf. Heeft reeds op jonge leeftijd zijn passie voor dans en choreografie ontdekt. Tijdens zijn afstuderen aan de Academie voor Theater en Dans heeft hij de liefde voor Argentijnse tango ontdekt. Van geluk tot aan verdriet, van liefde tot venijn; de tango is voor Rogier een van de meest expressieve dansen en kent vele facetten van het leven. Rogier kiest in zijn werk voor een contemporaine invalshoek waarbij hij op zoek gaat naar hoe enerzijds de contouren van de traditionele tango behouden blijven en anderzijds nieuwe dansvormen kunnen worden ontdekt. Voor dit project maakte hij de choreografie en begeleidde hij 2 jonge dansers.
Ontmoet de dansers:

Mihai Pruna, danser. Is van Roemeense afkomst, 22 jaar en nét afgestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. "Ik ben begonnen met ballroom en latin dansen toen ik 7 was en door de jaren heen heb ik me ontwikkeld tot een meer gevarieerde danser en beweger. Ik vind het leuk om verschillende dansstijlen te combineren om mijn eigen manier van bewegen te vinden. Ik deel mijn passie voor dans graag met de mensen om mij heen en daarom is mijn uiteindelijke doel om mijn publiek te laten begrijpen dat dansen zoveel meer is dan alleen passen en vormen; het komt van binnenuit en krijgt vorm aan de buitenkant. Daarom kunnen we zoveel emoties uiten terwijl we ons vrij bewegen op de muziek."
Ashley Affolter, danseres. Is 20 jaar oud en studeert Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. "Ik ben een open danser die zoveel mogelijk stijlen, bewegingskwaliteiten en methodes onderzoekt om daarmee mijn eigen bewegingstaal te verruimen. Voor mij is dansen een verslaving. De nieuwsgierigheid naar nieuwe bewegingsmogelijkheden, het comfortabel worden met je lichaam, het intunen met de muziek & de oprechtheid naar je eigen gevoel is mijn beweegreden. Ik ben als persoon redelijk gesloten, maar in dans kan ik me helemaal overgeven. Wat ik mooi vindt aan de kunstsector is het inspireren van elkaar. Ik wil mensen inspireren zoals anderen dat bij mij hebben gedaan".
Namens de Beytelmann's Group heel hartelijk dank voor je belangstelling in ons project en je meer dan gewaardeerde bijdrage!
Hoort zegt het voort:
Je kan ons vinden op:
https://www.tangoartsinternational.com/
https://www.facebook.com/Beytelmanns-Group/
https://www.instagram.com/beytelmanns_group/
Nieuwste donaties

Een donateur
14-12-2021 15:15fantastisch project met een samenwerking tussen zowel jonge als oude getalenteerde kunstenaars

Een donateur
16-11-2021 09:29Initiatiefnemers van cultuurevenementen hebben het moeilijk. Ik wil graag steunen.

Dansliefhebber
14-11-2021 15:33Wat een virtuositeit, energie en ongelooflijk mooie dans. Ik wil meer zien!